Greška u komentarima

Nutella zbog rasizma izazvala gnjev na Instagramu, ubrzo se ispričali

P. N.

Foto Flickr

Foto Flickr

Komentar je odmah uočen od strane drugih korisnika te su krenula napadanja kako Nutella podržava rasizam te mu se još i ismijavaIz jednog od najdražih i najslađih brendova, Nutelle, prisiljeni su ispričati se nakon rasističkog incidenta na jednom Instagram profilu. Naime, jedna karikatura objavljena je na Svjetski dan Nutelle, odnosno 5. veljače, a u komentarima su se javili i iz popularnog brenda kako bi zahvalili na čestitki, iako očigledno nisu dobro promislili koliko je to pametna ideja…Djeca koja upiru prstom u crnca i govore kako je on pojeo cijelu Nutellu dio su karikature kojom je autor nastojao biti humorističan, ali je vic ipak jednim dijelom i rasistički s čime su se složili mnogi u komentarima. A problem je nastao kada se javio i službeni profil Nutelle koji je zahvalio na čestitki i dodao: “Nastavite se zabavljati.”


Komentar je odmah uočen od strane drugih korisnika te su krenula napadanja kako Nutella podržava rasizam te mu se još i ismijava. Ubrzo je komentar pobrisan, a došlo je i do isprike nakon što su se novinari javili Nutelli za komentar. 
– Iskreno se ispričavamo svima koje smo mogli nenamjerno uvrijediti komentarom objavljenim pogreškom na Instagramu za Svjetski dan Nutelle. Protivimo se bilo kakvom obliku rasizma i nemamo se namjeru povezivati ​​s govorom mržnje ili rasizmom niti s pojedincima koji objavljuju ove vrste poruka – rekli su The Independentu iz brenda Nutella.