Nova verzija

Novo izdanje Monopoloyja: Predstavili “prvu igru u kojoj žene zarađuju više od muškaraca”

P. N.

FOTO/Youtube Screenshot, TTPM Toy Reviews

FOTO/Youtube Screenshot, TTPM Toy Reviews

Ovo nije prvi put da je legendarna igrica malo izmijenila situaciju. Ranije ove godine su izdali parodiju na "Monopoly Socialism" gdje su igrači mogli uzeti pedeset dolara za plaću, umjesto uobičajenih 200.Posljednja verzija Monopoloyja u režiji Hasbroa stiže u nešto drugačijem izdanju. Umjesto dobro nam poznatog čovječuljka s naočalama, stiže nam njegova nećakinja – gospodična Monopoly.


Njezina je uloga slavlje ženskih izumiteljica i poduzetnica, a za razliku od originalne verzije omiljene nam društvene igre, ovo je prva igra u kojoj žene zarađuju više od muškaraca, prenosi LADBible.


Primjerice, kada žene prođu oznaku za početak, dobit će 240 dolara za prolaz, dok će muškarci pokupiti uobičajenih 200. “Ovo je zanimljiv novi pogled na igru koji stvara svijet u kojem žene miaju prednosti koje često uživaju muškarci. Ali ne brinite, ako muškarci pametno odigraju karte, moći će zaraditi”, stoji u izjavi kompanije Hasbro.
Međutim to nije jedini novitet na popularnoj ploči za igranje. Prethodne su se verzije koncentrirale na kupovinu imanja i poslova, a u “Ms. Monopoly”, igrači će moći kupovati “stvari koje ne bi postojale bez inovativnih žene koje su ih izumile”.


Tako ćete moći kupiti primjerice Wi-Fi ili izolator matičnih ćelija, ali to ne znači da igrači više neće moći dobivati lovu od ostalih igrača koji stanu na njegov posjed. “Igrači mogu izgraditi poslovnu zgradu kojom će prikupiti skuplju rentu. Krenite naprijed i kupujte komunalne usluge, poput solarnog grijanja koje je izumila žena”, prenosi LADBible.


FOTO/Youtube Screenshot, TTPM Toy Reviews


FOTO/Youtube Screenshot, TTPM Toy ReviewsOvo nije prvi put da je legendarna igrica malo izmijenila situaciju. Ranije ove godine su izdali parodiju na “Monopoly Socialism” gdje su igrači mogli uzeti pedeset dolara za plaću, umjesto uobičajenih 200. Prošle su godine imali i “Monopoly za Milenijalce” koji je zbijaš šale na račun stereotipa koji se vežu uz tu generaciju, kao primjerice avokado i veganstvo.