Sinkovići im dali imena

Neodoljive crvene pandice iz zagrebačkog ZOO-a: Dudek i Regica pobijedili Ivicu i Janicu

Siniša Pavić

Mališan zvan Dudek

Mališan zvan Dudek

Crvene pande pretežno se hrane bambusom, a posebna im je poslastica grožđe. Veslači Martin i Valent Sinković u šali su zaključili kako je sklonost grožđu potvrda da su ove crvene pande ZagorciČetveromjesečni blizanci crvenih pandi iz Zoološkog vrta grada Zagreba dobili su jučer imena! Zvat će se oni Dudek i Regica!


Nije put do odabira imena bio lak. Čak 700 građana je putem društvenih mreža dalo prijedloge imena za male crvene pande, da bi zatim ocjenjivački sud Vrta popis suzio na deset najboljih.


Dudek i Regica pobijedili su Dunju i Mazala, Ivicu i Maricu, Neru i Sinišu te Ivicu i Janicu. Odluku su donijeli proslavljeni hrvatski veslači Martin i Valent Sinković uz pomoć supruga Manuele i Antonele.


Roditeljski nadzor


Roditeljski nadzor

Priznali su Sinkovići kako su im se, budući da su iz sportskog svijeta, jako svidjela i imena Ivica i Janica, ali su se na kraju ipak odlučili za imena iz jedne od svojih omiljenih serija.


Timaritelji crvenih pandi upoznali su braću s navikama i prehranom Dudeka i Regice te njihovih roditelja Eme i Popija.


Crvene pande pretežno se hrane bambusom, a posebna im je poslastica grožđe. Hrvatski olimpijci u šali su zaključili kako je sklonost grožđu potvrda da su ove crvene pande Zagorci.


Slavni veslači u obilasku doma malih pandi


Slavni veslači u obilasku doma malih pandiValent i Martin Sinković i timaritelj Valentino Macan


Valent i Martin Sinković i timaritelj Valentino MacanPlaho stvorenjce


Plaho stvorenjce