Bizaran zahtjev

Neobičan razvod: Muškarac zahtjeva “suđenje borbom” jer ga je naljutio odvjetnik bivše žene

P. N.

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Par se upetljao u gorke sukobe oko skrbništva nad djecom te poreza na posjede. David Ostrom (40) tvrdi da je njegova bivša supruga Bridgette Ostrom (38) angažirala odvjetnika Matthewa Hudsona koji ga je “pravno uništio”, prenosi VT. Ostrom kaže da bi mu sudac mogao dozvoliti da razmirice s bivšom suprugom riješi “na bojnom polju, pravno” dodajući da suđenje borbom “nikada nije bilo zabranjeno ili ograničeno zakonima SAD-a”.


Kao dio zahtjeva, Ostrom kaže da je tražio dvanaest tjedana tijekom kojih će učiti vještine borbe mačem japanskih samuraja. 


Par se upetljao u gorke sukobe oko skrbništva nad djecom te poreza na posjede. 
Ostroma je na ovu bizarnu ideju natjerao bijes kojeg je uzrokovao odvjetnik njegove bivše žene. “Mislim da svojim apsurdom u rangu njegovih apsurda”, kazao je Ostrom dodajući da bi njegova bivša supruga odabrala njega kao favorita u ovakvoj borbi.


Hudson kaže da rizik borbe koja može rezultirati smrću nadilazi probleme poreza i skrbništva. Zato je od suca zatražio da odbije Ostromov zahtjev. 


Sudac Craig Dreismeier kaže da odluka neće biti donesena tako brzo zbog nepravilnosti zahtjeva koje su podnijele obje stranke.


“Sve dok se ne ispoštuju propisani proceduralni koraci, sud neće podnositi daljnje korake na zahtjeve, prigovore i peticije u ovom trenutku niti jednoj stranci”, kazao je.