Posesivna ljubomora

‘Ne smiješ plesati kao drolja’: Djevojka zgrozila internet objavivši “pravila ponašanja” koja joj je napisao dečko

Portal Novilist.hr

FOTO iStock

FOTO iStock

Na listi se nalaze "smjernice" oko toga kako se "smije ponašati" ako njega nema u blizini.U gotovo svakoj vezi postoji neka normalna doza ljubomore. Ponekad vas zanima što je to toliko nasmijalo vašeg partnera na mobitelu, a ponekad se on namršti kad vas neki drugi muškarac pogleda “onako”. Sve je to u redu ako se nakon toga oboje nasmijete i nastavite dalje. 


Ono što nije u redu je posesivna ljubomora zbog koje ne smijete apsolutno ništa. Upravo takav slučaj stiže iz Engleske gdje se jedna mlada žena pronašla u toksičnoj vezi. Zoe Scholefield je na svom Twitter profilu objavila listu od dvanaest pravila koje joj je njezin bivši dečko poslao dok su još bili zajedno.


Na listi se nalaze “smjernice” oko toga kako se Zoe “smije ponašati” ako njega nema u blizini, prenosi australski News.Mora mu reći “sve što se dogodilo”
Na popisu se pronašlo mnogo pravila, od toga da “ne pleše kao drolja”, do toga da mu mora reći “sve što se dogodilo”. Nakon što je Zoe objavila poruku, objava je na Twitteru postala viralna pa se tako mogu pročitati mnogi komentari na njezinu situaciju, prenosi News.“Smiješno je kako mi je moj bivši slao ovakve poruke, a onda me imao obraza prevariti”, napisala je Zoe. Na listi piše i da se ne smije “previše napiti”.


“Bez dečki, a ako ti netko priđe i počne razgovarati s tobom, reci mu da imaš dečka”, pravilo je broj tri. Jedino donekle pametno što je momak napisao moglo bi biti ovo: “Pazi na svoje piće da ti netko ne ubaci nešto u njega”.


Nakon ovog savjeta, sve je ponovno otišlo nizbrdo.


“Reći ćeš mi sve što se događalo i budi spremna objasniti priče”, stoji u pravilu broj osam. Piše da čak i u slučaju da on spava, svejedno mu pošalje što se događa, da može pročitati ujutro.Provjera odjeće prije izlaska


“Uvijek mi šalji fotke sprijeda i straga, da vidim što si obukla, tako da mogu odobriti kombinaciju i reći da li bi ili ne bi, trebala to obući”, stoji u pravilu. Iako je apsolutno svako “pravilo” iskaz čiste nesigurnosti, paranoje, ljubomore i posesivnosti, pa samim time i toksične veze, jedno je posebno očajno.


“Ako možeš, želim video snimku sobe prije nego zaspeš da dokažeš da si sama u sobi i da ideš na spavanje”, napisao je.Korisnici Twittera nisu ostali dužni


“Ovo je paranoja. Misli da ćeš napraviti ono što je on napravio tebi, pa te pokušava kontrolirati. Imao sam prijatelja koji je to napravio svojoj bivšoj”, napisao je jedan muškarac u komentaru.


“Tvoj bivši zvuči kao toksični i opasni sociopat”, stoji u drugom komentaru.


Korisnici su napisali i: “Činjenica da ti je poslao bilo što drugo osim ‘uživaj’ je crvena zastava” i “Mislim da je cijeli je**** tekst crvena zastava”.