Junakinja Toothless

Ne nose svi heroji plašt: Hrabra mačka izgrebala provalnika i omogućila njegovo uhićenje

P. N.

FOTO/Wikimedia/Fotografija ne prikazuje mačku iz teksta

FOTO/Wikimedia/Fotografija ne prikazuje mačku iz teksta

Provalnik je uhićen nakon što su ga sa zločinom povezali putem krvi na mjestu događaja.Connor Gorton (18) je zajedno s pomoćnikom provalio u kuću u ranim jutarnjim satima 19. travnja. Slijedeće jutro, žrtva Beth Carr je primijetila da njezina mačka Toothless, šepa. Primijetila je i krv na zidovima. Zaključivši da je njezin ljubimac zasigurno napao provalnika Gortona. Policija ga je uhitila i primijetila ogrebotine na njegovom licu, prenosi LADBible.


Tužitelj Stephen Parker, dao je izjavu: “Forenzički je dokaz povezao osumnjičenika i scenu na dva načina – zbog otisaka prstiju na utičnici i krvi na zidovima. Gospođa Carr je ujutro primijetila da njezina mačka Toothless, šepa i pitala se je li moguće da je izgrebala provalnika. Rekla je i da mačka zna biti agresivna prema ljudima koje ne poznaje”.


Na sudu se doznalo da su Carr i njezin zaručnik spavali tijekom provale, a ujutro su uočili da im je dom opljačkan te da su ulazna vrata otključana. Carr je zatim primila poruku u kojoj stoji da su provalnici preko ceste i promatraju situaciju, te da će im natrag prodati njihove stvari za 500 funti. Ukradene stvari su uključivale dva mobitela, konzolu Xbox One i Playstation. 
Na sudu se doznalo i da je između 21. i 22. travnja, iz jedne kuće ukraden i BMW. Gorton je zanijekao upletenost u pljačku, a sin vlasnika BMW-a je dobio informaciju da je provalnik viđen kako se vozi u ukradenom autu. Sin vlasnika je zatim ugledao i video koji prikazuje Gortona u BMW-u, na Facebooku. 


“Razmjene su dogovorene na Facebooku. Osumnjičenik kaže da je bio uključen u vožnju auta, ali i da ga je legalno kupio za 700 funti”, kaže Parker. Gorton je uhićen zbog povezanosti sa provalom i krađom automobila, te pušten uz jamčevinu. 


Dok je bio na slobodi, Gorton je navodno uzeo Range Rover vrijedan 60 tisuća funti iz jednog doma u Colneu. Ovaj kriminalac inače ima sedam optužbi za 16 počinjenih kaznenih djela, proglasio se krivim za dvije pljačke, otimanje vozila, dvije krađe i vožnju bez dozvole i osiguranja.


Odvjetnica obrane, Isobel Thomas, kaže da je njezin klijent imao mnoge poteškoće tijekom odrastanja i da je uzimao teške droge kada je imao tek četrnaest godina. “Vrlo je rano razvio ovisnost o kokainu, što ga je koštalo oko 180 funti dnevno. Njegova objašnjenja zašto je bio uključen u sve te prekršaje, kažu da je to činio zbog novaca za drogu”, kaže Thomas, a prenosi LADBible.


Gorton je osuđen na 36 mjeseci u instituciji za mlađe kriminalce jer “još uvijek ima tek osamnaest godina”, a dobio je i zabranu upravljanja vozilom u trajanju od trideset mjeseci.