Opasni make up

Nanijela puder, a onda se šokirala vidjevši da joj je lice postalo ljubičasto: “Izgledaš kao demon iz filma Insidious”!

P. N.

Photo/Pixabay

Photo/Pixabay

Svima koji koriste pudere, nerijetko se dogodi da nanesu krivu nijansu. Ali, kome se dogodilo da mu lice postane ljubičasto?

Amanda Whitrock je kupila Nars Natural Radiant Long Wear Foundation puder, za kojeg proizvođači tvrde da će biti dugotrajan i praktički neprimjetan na licu. Amanda ga je nanijela prije nego li je s prijateljima otišla na popularni “laser – tag”.  U igraonici se fotkala pod normalnim svijetlom i sve je bilo u redu. Dok nije započela igra s laserima. Ispod tamnih laserskih svijetala, njezini su prijatelji primijetili da je Amandino lice promijenilo boju, prenosi Yahoo.

Šokirani su prijatelji napravili nekoliko fotografija njezinog ljubičastog lica, koje je Amanda kasnije objavila na svom Facebook profilu. Uz fotku je savjetovala svima da ne koriste HUDA pudere ako planiraju igrati “laser tag”, stoji u objavi. Puder koji je Amanda koristila, nalazi se pod linijom Easy Bake Loose Powder koji se sastoji od sintetičkog flourescentnog pigmenta. Istraživanja su dokazala da ovaj sastojak nije štetan za kožu. Obzirom na sastav kemijskog elementa floura, može sadržavati flourescentna svojstva koja postaju vidljiva pod crnim svijetlom, objašnjava Yahoo.


Nakon objave fotke, reakcije na društvenim mrežama su svakakve. Fotografija Amandinog ljubičastog lica, podijeljena je gotovo 20 tisuća puta, a skupila je i tisuće komentara. Većinom joj se prijatelji smiju i označavaju druge korisnike ovog pudera. Pojedini su komentari usporedili Amandu s popularnim likovima iz filmova i crtića. U jednom komentaru stoji da izgleda poput crvenog demona iz filma Insidious, a drugi da izgleda poput Violet iz filma Charlie i Tvornica čokolade. 


Amanda je fotku objavila pokazujući odličan smisao za humor, ali i zaključujući da je puder pod normalnim svijetlom apsolutno fantastičan.