Bolje sada, nego...

Namjeravate prekinuti sa svojim partnerom? Stručnjaci savjetuju da je baš danas “najbolji” dan za to

P. N.

Foto iStock

Foto iStock

Ako vam taj datum ne odgovara, ispitanici su rekli kako je najbolje pričekati do sredine siječnjaPrekid s partnerom ili partnericom tijekom božićnih i novogodišnjih praznika uvijek je “zeznuta” tema, s obzirom da se mnogi u tom periodu još više zbližavaju s obitelji, prijateljima i drugim dragim osobama. Srećom, za one koji ipak ne vide budućnost sa svojom sadašnjom “ljubavi”, nova studija iz Velike Britanije otkrila je kada je zadnji dan za prekid ljubavne veze prije praznika, prenosi VT. 


Ukoliko ste na strani onih koji o tome razmišljaju, morat ćete požuriti jer je upravo danas, 6. prosinca, zadnji dan kada vam se preporuča prekid s partnerom. Istraživanje je “pokrilo” 2,643 ljubavnih parova i samaca u Velikoj Britaniji, te je dokazano kako je većini neprihvatljivo “slomiti” nekome srce nakon ovoga datuma, jer su Božić i Nova Godina preblizu… 


Ako vam taj datum ne odgovara, ispitanici su rekli kako je najbolje pričekati do sredine siječnja. 
– Mislili bi kako je prosinac najpopularnije vrijeme da se zaljubljeni parovi zbliže, ali je zapravo totalno suprotno. Većina parova prekida u tom periodu, a dva tjedna prije samoga Božića je najbolje vrijeme da neke stvari s kojima ne želite nastaviti u novoj godini, i završite – kaže Lucy Askew, glasnogovornica britanske tvrtke Hillarys, koja je radila ovo istraživanje. 


– Još danas imate vremena ukoliko se spremate na ovako velik korak, a ovaj datum je odabran baš zbog toga što druga osoba ima vremena do Božića za emocionalni oporavak. Ne želite biti odgovorni što ste nekome uništili najljepše razdoblje u godini… – dodaje Askew.