Dugovječnost

Najstariji čovjek u Engleskoj: Ima 111 godina i genijalan savjet za sve koji žele doživjeti duboku starost

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Bob je proslavio svoj 111. rođendan, a za sebe kaže da je borac koji voli upoznavati nove ljude. Bob Weighton (111) je najstariji muškarac u Engleskoj, a rođendan je proslavio 29. ožujka, doznajemo s UNILAD-a. Rođen je 1908. godine, a radio je kao učitelj i inženjer. Bob navodi da iako se svijet “strašno promijenio” za vrijeme njegova života, ljudi su uglavnom ostali isti. 


Bob ima troje djece, desetero unučadi i čak 25 pra-unučadi. Unatoč tome izjavljuje da ne voli velika rođendanska slavlja. “Ne volim pozornost. Volim druženja s ljudima koja nisam nikada vidio, to mi pruža radost. Volim upoznavati ljude koji su putovali i imaju razumijevanja o tome što znači biti čovjek”, prenosi UNILAD.


Unatoč svojoj tituli, Bob i dalje samostalno kuha i kupuje. Redovno odlazi u lokalni supermarket koristeći pomagalo za hodanje. Bob je savjetovao i kako doživjeti tako duboku starost. “Tako da izbjegavate umiranje – nema drugih razloga. Bolovao sam od uobičajenih bolesti, prehlade, gripe, malarije, imao sam dvije ili tri operacije. Već sam trebao biti mrtav, ali ja sam borac”. 
Bob je zatražio i da više ne dobiva rođendanske čestitke engleske Kraljice jer ih već ima nekoliko. “Ne vidim razlog zbog kojeg bi država trebala slati sve te stvari, to nije nešto osobno. Mislim da ih imam dovoljno, ali mogao bih opet dobiti koju slijedeće godine, ako poživim toliko dugo”, dodaje Bob za UNILAD.