Čudesno

Najslađa stvar koju ćete vidjeti danas: Nevjerojatno, ali ova sova je posvojila pačića

P. N.

Foto Facebook, Laurie Wolf

Foto Facebook, Laurie Wolf

Iako je Laurie prvo mislila da se radi o malenoj sovi koja je u gnijezdu sa svojom mamom, kada je došla bliže vidjela je da je to zapravo maleno pačeSova koja podiže pače u svoje gnijezdo presladak je prizor koji će raznježiti sve ljubitelje životinja. Fotografkinja Laurie Wolf u svojem je dvorištu na Floridi naišla na sovu koja se nastanila u gnijezdu, a nakon mjesec dana primijetila je da sova ima i društvo.


Iako je prvo mislila da se radi o malenoj sovi koja je u gnijezdu sa svojom mamom, kada je došla bliže vidjela je da je to zapravo maleno pače. Laurie je kontaktirala i National Geographic koji ju je obavijestio kako je riječ o patki Karolinki („wood duck“) za koje je poznato kako mogu živjeti sa sovama.

– Njih dvije su samo sjedile jedna kraj druge, ne mogu još uvijek vjerovati kako je to moguće. Mislim da nikad neću doživjeti ovako čudan susret životinja ponovno – rekla je Laurie Wolf za National Geographic.


Veterinari su preporučili Laurie da uhvati maleno pače i odnese ga u rezervat za životinje jer je moguće kako bi pače kraj sove moglo biti u opasnosti. Naime, neke sove znaju pojesti Karolinke, ali na kraju je ovo pače s Floride samo otišlo u gnijezdo kod svojih roditelja, samo nekoliko kuća dalje od Lauriene.