Popularna platforma

Najnovija YouTubeova regulativa: Nećete više gledati opasne “podvale” i izazove

P. N.

Izvor: Pixabay

Izvor: PixabayYou Tube isječci koji prikazuju opasne ili emocionalno uznemirujuće “podvale” zabranjeni su na toj popularnoj platformi. Odluka dolazi kao odgovor na takozvane “izazove” koji su ponekad rezultirali smrću ili ozljedom, prenosi BBC.


Međutim, čini se da tvrtka ne provodi svoja postojeća pravila o štetnom sadržaju.


U izvješću Buzzfeeda detaljno je opisano kako se slike koje prikazuju ili aludiraju na sodomiju još uvijek pojavljuju na platformi unatoč obećanju u travnju prošle godine da se materijal ukloni. Neki videozapisi privukli su milijune gledatelja. S YouTubea su izjavili da su “radili na agresivnoj provedbi politika monetizacije kako bi se uklonio poticaj za takva zlostavljanja”.
No, provedba novih pravila o podvalama može se pokazati još težom, s obzirom na nejasnoće oko toga što se može ili ne mora smatrati štetnim.


– Usluga YouTube dom je mnogih viralnih izazova i podvala, napisali u poruci koja se dodaje u odjeljak s često postavljanim pitanjima.


– Uvijek smo imali pravila kako bismo bili sigurni da ono što je smiješno ne prelazi granicu da bude štetno ili opasno, dodali su.


– Smjernice naše zajednice zabranjuju sadržaj koji potiče opasne aktivnosti koje će vjerojatno dovesti do ozbiljne štete.


Od sada, se neće dopustiti videozapisi na kojima se pojavljuju “šale s uočenom opasnošću od ozbiljne tjelesne ozljede.


To uključuje podvale u kojima je netko prevaren misleći da se nalazi u ozbiljnoj opasnosti, čak i ako ne postoji stvarna prijetnja.


– Također ne dopuštamo podvale koje uzrokuju da djeca iskuse tešku emocionalnu uznemirenost, što može dovesti do toga da je dijete traumatizirano do kraja života, zaključili su.