Ljubav ne poznaje granice

Najljepša ljubavna priča ovih prostora: “Prišla sam mu i pružila osmijeh umjesto ruke”

P. N.

Izvor: Instagram/Screenshot

Izvor: Instagram/ScreenshotLjubavna priča iz susjedstva pokazala je da istinska ljubav ne prepoznaje granice, prepreke, da ni fizički hendikep ne može biti kamen spoticanja pri ostvarenju snova. 24-godišnja Dejana Bačko iz Srbije, djevojka je koja je rođena bez ruku. To ju nije spriječilo da postane akademska slikarica i sportašica koja je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u parataekwondou u Australiji.


Dejana nije razveselila samo čitavu državu, svoju obitelj i fanove, već i svoga dečka, kojem je srce htjelo iskočiti iz grudi, piše Blic.


Dečka, 23-godišnjeg Sulju Keranovića upoznala je prošlog lipnja, a za upoznavanje kažu da je bilo – čudesno.
– Dok sam čekala autobus s drugaricom, vidjela sam jednog dečka koji je gledao u mene i primijetila sam da je osoba s invaliditetom. Prišla sam mu, pružila osmijeh umjesto ruke. Saznala sam da je iz Sarajeva, da je student master studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, pohađa jednogodišnju akademiju “Schüler Helfen Leben” i volontira u četiri organizacije. Oduševila sam se kada je rekao da je trenirao futsal, stolni tenis, kuglanje i biciklizam, pa sam ga odmah pitala da li bi trenirao tekvando. Rekao mi je da je na studentskoj razmjeni i da je to njegov posljednji dan u Novom Sadu. Razmijenili smo brojeve telefona, otišli svako na svoju stranu, a ja sam, priznajem, bila malo tužna, kaže Dejana.


Prošla su četiri mjeseca, a onda ju je Suljo iznenadio porukom na Instagramu, dopisivali su se, došao je u Novi Sad i počeli su graditi svoju priču.


-Mi se držimo za ruke na naš način, kaže Dejana o njihovoj vezi. Zajedno treniraju u klubu “Gitros”, gdje je Suljo postao novi člana taekwondo tima. Izlaze, druže se, upoznaju nove ljude, putuju, a kad su kod kuće, Dejana ga uči slikati.


– Mnogo se smijemo i imamo sličan smisao za humor. Tako se šalimo kako je njemu mnogo lakše slikati jer mu je sudbina dala jednu ruku, kojom me umije tako lijepo zagrliti, rekla je Dejana.-Zajednička ljubav nam je inspiracija za fotografije koje objavljujemo na društvenim mrežama. Pokušavamo razbiti predrasude o osobama s invaliditetom.Nije sramota imati invaliditet, poručuje Suljo.