Omiljena destinacija

Najbolji grad na svijetu: Centar je kreativnog i slobodnog razmišljanja, ima uzbudljivu povijest i pregršt atrakcija

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Osim što ima vrlo uzbudljivu povijest, grad slovi kao mjesto rođenja "punk pokreta" te centar kreativnosti i kulture. Prema algoritmima koji analiziraju milijune osvrta, ociena hotela, restorana i atrakcija korisnika TripAdvisora, London je proglašen najboljim gradom u Europi. Naš kontinent se drži visoko na ljestvici s omiljenim gradovima, jer je drugi po redu Pariz kojeg prate Rim i Kreta, a u prvih deset se našla i Barcelona. 


Glasnogovornica TripAdvisora Hayley Coleman razgovarala je o gradu pobjedniku, te natuknula da je London došao do vrha uz malu pomoć princa Harryja i Meghan Markle. “Svjetska opsjednutost s Harry i Meghan imala je snažan efekt, jer ovo je prvi put od 2016. godine da je London zasjeo na vrh ljestvice”, prenosi Unilad. 


Izvršna direktorica službene stranice “Visit London” Laura Citron, podijelila je svoju radost što je britanska prijestolnica nagrađena prvim mjestom. “Oduševljeni smo što je London na vrhu top liste svjetske nagrade prema izboru putnika TripAdvisora. London ima uzbudljivu povijest i centar je kreativnog i slobodnog razmišljanja. Od Shakespearea do rođenja ‘punka’ i današnjih modnih pista. Kreativna energija i kulturološka vibrantnost mogu se osjetiti u svakom djelu londonskog života: u hrani, modi, kulturi, izložbama, trgovinama i noćnom životu”, prenosi Unilad. 
FOTO/Pixabay


FOTO/PixabayU opisu grada na TripAdvisoru stoji da London nudi toliko toga, da čovjek lako osjeti da je preplavljen zanimljivostima. Od Buckinghamske palače do Nacionalne galerije, u opisu stoji i da “treba zaboraviti sve što se čuli o britanskoj hrani jer su restorani naprosto fantastični”.


FOTO/Pixabay


FOTO/Pixabay