U elitnom društvu

Na popisu najpopularnijih odredišta u svijetu, pronašao se i glavni grad susjedne nam države

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Na deseto je mjesto, iza Ljubljane, uvršten New York.Popularni časopis Elle sastavio je popis najzanimljivijih gradova za odmor. Među najboljim gradovima za tzv. “city break” u prestižnom društvu Londona, New Yorka, Berlina i uvijek popularnog Rima, smjestila se i susjedna nam Ljubljana.


Na prvom mjestu njihova popisa smjestio se Berlin. Za njemačku prijestolnicu navode da ima sve – od povijesnih znamenitosti i odlične noćne scene do super hrane te prekrasnih vrtova i zgrada. Idući je na popisu bezvremenski Rim koji se nađe na gotovo pa svakom popisu gradova koje bi valjalo posjetiti. 


Nakon Barcelone, Kopenhagena i Seville, na popisu se smjestio i Lisabon. Za portugalski dragulj, ekipa za Elle piše da je obvezno posjetiti lokalne pekare i iskušati espresso te između ostaloga, posjetiti botaničke vrtove.
Ljubljana se smjestila na deveto mjesto, odmah iza Reykyavika i Marakeša. “Pitoreskni glavni grad Slovenije dostupan je iz Ujedinjenog Kraljevstva na samo malo više od dva sata. Na dolasku, pozdravlja vas odličnom hranom, pićem, arhitekturom i kulturom. Od prekrasnog jezera Bled, kojeg ste definitivno vidjeli na Instagramu, udaljeni ste tek 45 minuta vožnje”, stoji u opisu. 


Na deseto je mjesto, iza Ljubljane, uvršten New York. Slijede ga Edinburgh, Palma (Majorca) i London.