Svjetska blamaža

Na društvenim se mrežama umire od smijeha: Donald Trump piše da se sastao s “princem kitova”

Portal Novilist.hr

FOTO/Twitter

FOTO/Twitter

45. američki predsjednik pored uobičajenog posla, zabavlja društvene mreže čestim objavama od kojih je najnovija glasno odjeknula u stranim medijima.Američki predsjednik Donald Trump je poznat po svojim objavama na Twitteru. Nema veze gdje se nalazi ili što radi, uvijek nađe vremena za pokoju objavu. Tako je jednom prilikom Sadiq Khana nazvao „luzerom“, a tvrdio je i da je Mjesec „dio Marsa“.


Nakon njegovog nedavnog posjeta Ujedinjenom Kraljevstvu gdje se družio s kraljevskom obitelji, Trump je na Twitteru objavio s kim se nalazio i o čemu je pričao. Tako je spomenuo i Charlesa, Princa Walesa, što ne bi bilo čudno, da nije žešće promašio.


„Sastao sam se i pričao sa ‘stranim vladama’ svaki dan. Upravo sam se sastao s kraljicom Engleske (UK), princem Kitova, premijerima Ujedinjenog Kraljevstva, Irske, te predsjednicima Francuske i Poljske. Pričali smo o ‘svemu’.“
Da, dobro ste pročitali. „Princem kitova“. Igra je to riječi jer je umjesto „Wales“, napisano „Whales“ što je engleska riječ za kitove.


Na društvenim se mrežama sada širi (već izbrisani) Tweet Donalda Trumpa, ali nisu samo „kitovi“ ljudima zapeli za oko. Neki su komentirali i navodne znakove koje je stavio pored „stranih vlada“ i pričanja o „svemu“, kao da strane vlade de facto ne postoje. Nekima je smiješno i pisanje “Engleske” i dodavanje “Ujedinjenog Kraljevstva” u zagradu.“Sviđa mi se kako je strane vlade stavio pod navodnike, kao da ne postoje”, piše jedan korisnik.Neki se pitaju i je li možda upoznao samog Neptuna, boga mora i potresa rimske mitologije.Naslovi u stranim medijima nisu ništa manje smiješni od komentara korisnika društvenih mreža. Tako je CNN (Late Night Laughs) ovaj tweet prenio pod naslovom: “Trumpov Tweet zamijenio državu sa životinjom”, a MSNBC je pogrešku opisao kao “najveću pravopisnu grešku ikad”.