Nevjerojatna avantura

Muškarac preživio nakon što ga je tri puta progutao nilski konj: “Izgledalo je poput usporene snimke”

Sanda Milinković

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Muškarac je odjednom shvatio da se nalazi unutar nilskog konja...Paul Templer se našao oči u oči s vrlo ljutitim nilskim konjem i uspio je preživjeti susret, unatoč tome što ga je životinja tri puta progutala, prenosi LADBible. Templer je radio kao turistički vodič u državi Zimbabve gdje je na stotine puta bio u vodi s turistima, u pokušaju hvatanja djelića divlje flore i faune.


Dok je bio u kanuu kraj Viktorijinih slapova, stvari su krenule poprilično loše. “Bio sam tamo s nekoliko kolega vodiča i turistima, kada smo se susreli s grupom nilskih konja. Nisu nam bili previše blizu i, iako sam osjećao lagani strah, vjerovao sam da smo na sigurnoj ruti. No, odjednom sam čuo glasan zvuk i ugledao nilskog konja koji je udario jedan od kanua. Čamac se izvrnuo iz vode i završio na leđima životinje prilikom čega je moj kolega završio u vodi”, kaže Templer.


FOTO/Paul Templer: Keynote Speaker, Author and Coach, Facebook


FOTO/Paul Templer: Keynote Speaker, Author and Coach, Facebook

Odjednom je shvatio gdje se nalazi


“U blizini su bile stijene pa sam rekao najbližem kolegi da sve odvede na sigurno. Zatim sam krenuo u potragu za drugim vodičem. Veslao sam do njega kad sam pod vodom uočio nilskog konja koji mi se približava. Bio je poput torpeda dok je plivao prema mom kanuu. Odjednom, sve mi se zamračilo i trebalo mi je nekoliko sekundi da shvatim što se dogodilo. Od struka prema gore, osjećao sam da nisam niti potpuno mokar niti potpuno suh. Osjetio sam pritisak na donjem dijelu leđa i rukom sam opipao čekinje”, prepričava za LADBible svoju dogodovštinu.


Zatim je shvatio gdje se nalazi – unutar nilskog konja. Unatoč panici, kaže da mu je na čudan način laknulo. “Prošlo mi je kroz glavu da sada bar znam da nisam u krokodilu, a zatim sam pomislio da moram izaći van. Nilski me konj počeo drmati dok sam se pokušavao osloboditi, a zatim me ispljunuo. Plivajući na površinu, opazio sam drugog vodiča, baš onog kojeg sam pokušavao spasiti i otplivali smo dalje”, nastavlja Templer.


Nilski konj ga je ponovno ispljunuo


Dok su očajnički pokušavali stići do kopna, nilski se konj vratio i ponovno napao, a ovog je puta prvo progutao njegove noge. “Ponovno me progutao. Ovog me puta doista počeo bacati okolo, najbolji opis bi bio kao kada pas okolo baca kakvu igračku. Pokušao sam doći do svog pištolja, ali nisam ga mogao dohvatiti”, objašnjava.


Istovremeno se pokušavao i ne utopiti jer ga je nilski konj bacao pod vodu. Nilski konj ga je ponovno ispljunuo van, ali onda je zaista krenuo na njega i zgrabio ga za torzo.


“Izgledalo je poput usporene snimke. Mislio sam da će me odgristi napola i vidio sam da se moja krv miješa s vodom. Razmišljao sam hoću li iskrvariti na smrt ili se utopiti. Osjećao sam se vrlo odvojeno, kao da ništa što radim nema nikakvog efekta”, prepričava Templer ovu nevjerojatnu priču.


Njegov je kolega nažalost izgubio život, a Templerovo tijelo je bilo potpuno oštećeno. Lijeva mu je ruka bila slomljena, a krv je tekla iz raznih rana njegova tijela. Jedna je rana bila toliko duboka da su mu kolege rekli da mu se vidi plućno krilo. Ukupno, Templer je imao trideset i osam rana od ugriza. 


Motivacijski govornik koji ohrabruje


Templer je nakon pomoći kolega oko rana odvezen u obližnju bolnicu. Kirurzi su se isprva bojali da će izgubiti obje ruke i jednu nogu, ali uspjeli su spasiti njegovu desnu ruku te ozlijeđenu nogu.


Njegov je oporavak bio vrlo spor i težak, fizički i psihički, no Templer kaže da je osjećao krivnju zbog pogibelji svoga kolege, a i borio se s prihvaćanjem gubitka ruke. Nije dozvolio da ga ozljede spriječe u daljnjem životu i shvatio je da želi pomoći drugima. Sada radi kao motivacijski govornik i koristi svoju prošlost da bi ohrabrio ljude te im pružio inspiraciju.