Hardware 3

Musk na Redditu ponudio korisniku intervju za posao. Odbio ga je

P. N.

Izvor: Reuters

Izvor: Reuters

Čak i ako vas Musk osobno ne pozove da se prijavite za posao u Tesli, jedna od smjernica tvrtke za kandidate je da ˝budu spremni i pokazati svoje vještine, a ne samo govoriti o njima˝, kao što je korisnik Reddita učinio.Tehnološki milijarder Elon Musk napisao je korisniku Reddita da treba obaviti intervju s Teslom na temelju poruke koju je korisnik napisao o Teslinom autopilotu.


Redditov korisnik je u siječnju objavio prilično detaljnu analizu nadolazećih ažuriranja hardvera i softvera za Teslinu tehnologiju autopilota.


U utorak je netko, nakon što je Tesla objavio popis samouslužnog hardvera koji se sada ugrađuje u svoje automobile – netko je podijelio vezu s postom korisnika Reddita i označio Teslu i Elona Muska.
Musk je vidio analizu i odgovorio da onaj tko je napisao analizu treba doći na intervju za posao u Tesli.


Čak i ako vas Musk osobno ne pozove da se prijavite za posao u Tesli, jedna od smjernica tvrtke za kandidate je da ˝budu spremni i pokazati svoje vještine, a ne samo govoriti o njima˝, kao što je korisnik Reddita učinio.Musk vjerojatno nije očekivao da će ga korisnik – odbiti, a sudeći po komentarima, nisu ni ostali korisnici.


Prije nego što se oglasio ispod Muskovog ´tvita´, korisnik GreenTheOnly na drugom je postu otkrio da ipak nije zainteresiran za Muskovu ponudu.


“Da, vidio sam, hvala. U prošlosti su me već jednom kontaktirali iz Tesle”, objasnio je.


Zatim mu je još jedan tviteraš odlučio ponovno istaknuti da mu “Musk nudi posao”.


“Ne, samo razgovor za posao (što je pametan potez)”, odgovorio je GreenTheOnly pa nastavio: “Također, mrzim biti otpušten. I ne bih se htio seliti, a čuo sam da Tesla ima strogu politiku da se moraš preseliti tamo gdje oni imaju urede. Ne možeš ni zamisliti koliko bi me koštala selidba u Kaliforniju”, zaključio je.


Ostali tviteraši i dalje nisu odustajali pa su ga nagovarali da pita može li raditi od kuće. “Nisam toliko dobar da mogu dobiti sve što želim. Da me zaista žele, kontaktirali bi me nekim standardnim kanalima jer znaju tko sam”, dodao je.