Heroj Zeus

Mladi pit-bull spasio djecu od otrovne zmije – nažalost, preminuo je od ozljeda: “Dao je život da bi zaštitio našeg sina”

P. N.

FOTO/Georgina Richardson, Facebook

FOTO/Georgina Richardson, Facebook

“To nas je ubilo", kaže majka dječaka Georgina, iskoristivši trenutak da razbije stigmu koja kruži oko ove vrste pasa.Priča s Floride koju prenosi New York Post ima sve elemente grčke tragedije, pa čak i heroja Zeusa. Ima je to osmomjesečnog pit bulla koji je još jedan od mnogih primjera nesebične ljubavi psa prema ljudima.  Braća Oriley i Orion Rihardson punili su Zeusovu zdjelicu vodom ispred obiteljske kuće u Sumter Countyju. Zeus je primijetio otrovnu zmiju i automatski se bacio u akciju.


“Odjednom je počeo napadati zmiju koja je bila blizu mog sina i koja ga je ugrizla četiri puta”, rekao je Gary Richardson za Fox 35. Obitelj je Zeusa brzo odvela veterinaru koji su psiću dali protuotrov. Nažalost, sirotom štenetu nije bilo spasa i slijedećeg je dana preminuo od ozljeda. Malo je reći da je obitelj Richardson shrvana tugom.


“Zeusu dugujem život svog sina”


“To nas je ubilo”, kaže majka dječaka, Georgina, iskoristivši trenutak da razbije stigmu koja kruži oko ove vrste pasa. “Ako naiđete na agresivnog pit bulla, vrlo je vjerojatno da nije pravilno odgojen. Ako ih pravilno odgajate, dati će svoj život za vas. Ja Zeusu dugujem život svoga sina”, kaže Gina.
Gina je na svom Facebook profilu objavljivala statuse o stanju sirotog Zeusa. Nakon što je odveden i zadržan u bolnici, napisala je: “Trenutno je u bolnici za životinje na Floridi. Na drugoj je dozi anti-otrova. Ugrižen je četiri puta i čini se da je zmiji odgrizao glavu te ju možda progutao, s obzirom na to da smo pronašli samo tijelo zmije. Bio je dovoljno stabilan za Face poziv što je bilo spektakularno jer su ga Gary i klinci htjeli čuti. Svako toliko je zaspao tijekom poziva, ali je pokušao dati do znanja da je tu i da će se boriti”. Gina je kraj objave napisala da će, ostane li Zeus stabilan, kasnije biti prebačen u manju bolnicu za životinje na dodatnom tretmanu. 


FOTO/Georgina Richardson, Facebook


FOTO/Georgina Richardson, FacebookNažalost, Zeusu nije bilo pomoći. Georgina je tužnu vijest objavila na svom Facebook profilu. “Zeus je jutros preminuo zbog otrova koji mu je u organizam unijet ugrizom koraljne zmije. Dao je svoj život da bi zaštitio našeg sina. Zauvijek ću mu biti zahvalna. Doveli smo njegovu majku Segu da mu kaže zbogom – i ona je slomljena. Nije dobar dan. Najgore od svega je to što je danas Orileyjev rođendan, a ovo je bio pas kojeg je dijelio s mojim suprugom Garyjem”, stoji u opisu kraj nekoliko obiteljskih fotografija. 


FOTO/Georgina Richardson, Facebook


FOTO/Georgina Richardson, Facebook