Tradicionalizam

Mlada doktorica zbog fotografija na Instagramu ostala bez liječničke licence

Portal Novilist.hr

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Doktorica je prvo dobila upozorenje Vijeća liječničke komore Myanmara da se prestane oblačiti na način koji se protivi njihovoj tradicionalnoj kulturi.Nang Mve San (29), doktorica u Myanmaru, dugo je vremena željela biti model. Nakon što je nekoliko godina liječila pacijente, na svom je Instagram profilu počela objavljivati fotke u bikiniju sa profesionalnih snimanja.


No, u siječnju ove godine, doktorica je dobila upozorenje Vijeća liječničke komore Myanmara da prestane objavljivati „provokativne“ fotke te da obriše sve već objavljene.


Nakon što nije reagirala na upozorenja, komora joj je oduzela licencu, prenosi New York Post.
„Ovdje postoji toliko seksizma. Ne žele žene na višim pozicijama i sude im prema onome što nose.  Ne žele čak ni da nosimo hlače – rekla je Nang  i dodala da ju je vijeće ranije ove godine već upozorilo na to da se prestane oblačiti na način koji se protivi njihovoj tradicionalnoj kulturi.Nang kaže da su joj čak i rekli da ima “poremećaj u ponašanju”, prenosi NYP.


Ovog je tjedna na svom Instagram profilu stoga poslala snažnu poruku: “Društvo nije vlasnik ženskog tijela. Moje tijelo, moje pravo”.