Neobična provala

Mislio je da su mu provalnici opljačkali kuću, ali se šokirao kada je shvatio što se zapravo dogodilo

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Zbog brige da je netko bio u kući, poziv upućen policiji se vlasniku kuće činio kao najbolja opcijaNate Roman iz Marlborougha u Massachusettsu se vraćao kući s petogodišnjim sinom, kad je mališan spazio otvorena stražnja vrata. Roman (44) se prestravio i tiho ušao u kuću, ali uskoro je primijetio da su prostorije u boljem stanju nego ih je on sam ostavio, prenosi UniLad.   


Osoba koja je ušla u njegov doma, nije ništa ukrala – već je sve očistila. „Provalnik“ je napravio krevete, očistio plišane igračke i ostavio origami ružu na toaletnom papiru.


„Bilo je zastrašujuće znati da je netko bio u vašoj kući. Sve su očistili – i tuševe i toalete“, kaže Roman.
Svaka je prostorija u kući očišćena, osim kuhinje. Ne znajući što će, Roman je pozvao policiju. Zbog brige da je netko bio u kući, to mu se činilo kao najbolja opcija.


„Ništa nisu uzeli, ništa. Samo su sve preuredili i očistili i vratili na mjesto, to je to“, kaže Roman.


Policajci su stigli na poziv, a UniLad prenosi da slučaj shvaćaju ozbiljno iako nemaju nikakvih tragova niti osumnjičenika.


Roman misli da se možda radi o agenciji za čišćenje koja je izašla na teren, pa jednostavno dobila krivu adresu i posjetila pogrešnu kuću. Najveći dokaz njegove teorije je ruža na toaletnom papiru.


U svakom slučaju, Roman je promijenio sve brave na kući. Dodaje i da se sada, nakon što je prošlo neko vrijeme od događaja, može svemu nasmijati.