Nehumano i nezdravo

Mijenja se kultura Južne Koreje: Napokon se zatvaraju trgovine koje prodaju pseće meso

P. N.

Foto Needpix

Foto Needpix

Nije samo problem nehumana trgovina, već i širenje bolesti povezano s jedenjem psećeg mesa, kao što su trihinela, kolera i bjesnoćaNakon što je nekoliko trgovina psećim mesom u Južnoj Koreji zatvoreno zahvaljujući inicijativi organizacije “The Humane Society International”, ubijanje i konzumiranje psećeg mesa napokon bi u toj zemlji trebalo postati ilegalno, prenosi VT. Navedena organizacija djeluje širom svijeta s ciljem promicanja veze između čovjeka i životinja te suočavanja s okrutnošću nad životinjama, a od 2015. godine rade na tome da jednom zauvijek prekinu trgovinu psećim mesom u Južnoj Koreji. 


Prema istraživanjima, sve je manje suvremenih Korejaca koji i dalje jedu pseće meso, a anketa analitičke agencije Gallup pokazala je i da njih 70 posto tvrdi da u budućnosti neće jesti pseće meso. 


– Sretna sam što se u Seoulu trgovine psećim mesom zatvaraju. Iako još uvijek ima onih koje prodaju pseće meso koje dolazi izvan njihova grada, divno je vidjeti što se Južna Koreja odmiče od ove industrije koja umire i s kojom većina Korejaca ne želi imati ništa – rekla je menadžerica organizacije “The Humane Society International” Nara Kim dodavši kako joj to daje nadu da će Južna Koreja jednoga dana biti u potpunosti “očišćena” od jedenja psećeg mesa. 
Nažalost, mnogo pasa je još uvijek u opasnosti te iz organizacije navode kako se otprilike 30 milijuna pasa godišnje ubije diljem Azije zbog čovjekove konzumacije. 


Nije samo problem nehumana trgovina, već i širenje bolesti povezano s jedenjem psećeg mesa, kao što su trihinela, kolera i bjesnoća.