Školska disciplina

Mama dignula “frku” oko frizure sina: “Ošišali su ga poput lika iz filma ‘Glup i gluplji’ samo da ga ponize!”

Portal Novilist.hr

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Mama šesnaestgodišnjeg dečka iz Texasa, na društvenim mrežama je izrazila nezadovoljstvo zbog frizure svoga sina. Bijes Amy Martin, majke čiji je sin ošišan u školi, proširio se putem društvenih mreža. Majka je ostala zgrožena kad se dječak vratio iz škole s novom frizurom, za koju tvrdi da je napravljena namjerno i da ga ponizi. Navodno ga je ošišala jedna od učiteljica, na nagovor školskog ravnatelja. Djetetova prijašnja frizura nije odgovarala školskim propisima, pa su dječaka ošišali za vrijeme nastave, doznajemo s Yahooa. 


Amy je pobijesnila i fotkala novu frizuru svog sina, te sve objavila na Facebooku. “Napravila mu je frizuru da liči na Jima Carreyja iz filma Glup i gluplji, samo još gore. Nazvala sam ravnatelja i ona krivi mog sina. Kaže da je tijekom šišanja gledao dolje. Nema šanse da to objašnjava ovu užasnu frizuru”, stoji u njezinoj objavi. 


Uskoro je njezin sin izjavio da ga je škola prethodno upozorila da se mora ošišati. “Kosa mi je bila do ispod obrva, ali na rubu mojih naočala, pa mi nikad nije dospjela u oči. Jedino se činilo da je blizu”, rekao je dječak Lane Kiesling za NBC New York.
Majka je kasnije objasnila da su dječaka pokušali ošišati, ali nisu uspjeli. Dodala je da se obitelj tek doselila i da su bili u škripcu s novcem. Tinejdžer je bio obaviješten da će u školu doći učiteljica s licencom kozmetičarke, koja će ga ošišati nakon nastave. Kiesling tvrdi su ga na kraju odjednom izvukli s nastave i ošišali. Kad se vratio u razred, vršnjaci su ga počeli zezati zbog loše frizure. Amy je kasnije na Facebooku napisala da se ravnateljica ispričala i odvela Kieslinga na šišanje poslije škole. “Nemam auto niti novce, pa sam mislila da je to dobra ideja i da će napokon priča dobiti kraj. Na kraju se moje dijete ponovno vratilo plačući. Rekao je da mu je ravnateljica rekla da je to sve njegova greška. Ovo je mali grad, a on je ponižen.”


Hico Independent School District u izjavi za NBC New York tvrdi da su njihovi napori uloženi u osiguranje sigurnog okruženja za učenje. “Hico ISD ima kodeks i priručnik za učenike. Očekivanja koja imamo od učenika su nabrojana na početku svake školske godine. Također tražimo i od roditelja da potpišu naše procedure koje se temelje na vrijednostima zajednice. Podržavamo roditelje da se uključe u proces donošenja odluka, podijele s nama kako se osjećaju, kao i da podijele bilo koju zabrinutost oko ravnatelja. Naš je prioritet obrazovati i podržati dobrobit svakog učenika u školi”, prenosi Yahoo. 


Priča je dobila kraj kad je dječaku stigla jedna žena koja mu je popravila frizuru. “Samo da se zna, mislim da je osoblje škole odlično. Zbilja se trude i ne mogu reći koliko sam puta bila oduševljena njihovom ljubavi prema Laneu”, napisala je Amy u Facebook objavi, iako i dalje ne skriva frustracije oko načina na koji se škola ponijela u svezi frizure njezinog sina, javlja Yahoo.