Upornost i trud

Mali biznismen: Roditelji mu nisu mogli ispuniti želju, uzeo je stvar u svoje ruke i obradovao cijelu obitelj

Portal Novilist.hr

FOTO/Facebook

FOTO/Facebook

Dječakovi roditelji nisu bili u mogućnosti priuštiti djetetu putovanje u poznati park. Stoga je on uzeo stvar u svoje ruke i prodajom kolača prikupio dovoljan iznos. MINNESOTA – Isaiah Tuckett (14) imao je želju posjetiti Disney World, ali njegovoj je obitelji takvo putovanje bilo vrlo skupo.


„Jednostavno nikada nismo imali dovoljno ušteđevine da bi otišli na put. To je nešto što je on oduvijek želio“, kaže dječakova majka, Cheri, a prenosi MSN. 


Isaiah je počeo peći popularne „cupcakes“ kada je imao dvanaest godina, prilikom proslave 85. rođendana svoje bake. Kolačići su bili hit, a narudžbe su krenule same od sebe.
Od tada, počeo je peći omiljenu slasticu za maturalne zabave, promocije, rođendane i vjenčanja. Ima i Facebook stranicu na kojoj se iz prve ruke mogu vidjeti njegovi divni radovi.   


Prošle je godine ovaj vrijedni dječak odlučio prikupljati novce od prodaje, za obiteljsko putovanje u Disney World.Njegovi roditelji pomažu tako da kupuju sve potrebne materijale za izradu „cupcakesa“. Bilo mu je potrebno tek godinu dana za ostvarenje želje.


„Uživam peći kolače. Znao sam da ću uspjeti doći do cilja, ali nisam mislio da će se to dogoditi u godinu dana“, priznaje dječak.


Prodaje ih po cijeni od dvadeset dolara po dozi, a uspio je uštedjeti oko četiri i pol tisuće dolara. „Bila sam zaprepaštena što je to ostvario u godinu dana. Ponosna sam jer se držao svog cilja i ostao fokusiran na njega. Nije odbijao narudžbe“, kaže njegova mama.


Povodom prošlogodišnjeg Dana zahvalnosti, Isaiah je napokon posjetio Disney World. Samostalno je platio letove, hotel i ulaznice za sve članove obitelji – mamu, tatu, braću i nećaka.


“Ostao sam iznenađen i ponosan na sebe”, kaže Isaiah. 


“Činjenica da je samostalno uspio skupiti novac i sve nas odvesti tamo, bila je zabavna uspomena koju nitko od nas neće zaboraviti. Osjećam se blagoslovljeno što sam njegova mama”, laže Cheri za MSN. 


Ali, ovaj mali biznismen već ima novi cilj. Kreće sa skupljanjem love za plavi Ford “pickup” kojeg će smjeti voziti za dvije godine.