Godric`s Hollow

Magična vijest za obožavatelje: Od sada možete prenoćiti u obiteljskom domu Harryja Pottera

Sanda Milinković

Foto: YT screenshot

Foto: YT screenshot

Kuća je smještena u srednjovjekovnom selu Lavenham u Suffolku.Svaki pravi obožavatelj Harryja Pottera zna da ovaj čarobnjak nije čitavi život proveo u Kalininom prilazu broj četiri. Iako od prve knjige pratimo njegove dogodovštine dok živi u ormaru ispod stepenica kod omraženih Dursleyja –  tete Petunije, tetka Vernona i bratića Dudleyja – Potter se rodio u prekrasnom obiteljskom domu.


Njegovi (pokojni) roditelji, Lily i James Potter, obiteljsku su kuću imali u Godrikovom dolu (Godric`s Hollow). Obitelj se u vrijeme Harryjeva rođenja skrivala zbog Onoga-čije-se-ime-ne-spominje. No, lord Voldemort je naposljetku otkrio njihovu tajnu te ubio Lily i Jamesa. Bebu Harryja nije uspio ubiti, pa je Harry s prepoznatljivim ožiljkom u obliku munje dospio u Little Whinging kod mamine sestre Petunije. 


Obožavatelji sada imaju priliku odsjesti baš u toj kući Potterovih, gdje je sve počelo. Kuća se nalazi na servisu Airbnb pod nazivom “De Vere House”, a smještena je u srednjovjekovnom selu Lavenham u Suffolku, prenosi VT.
FOTO/Airbnb


FOTO/AirbnbPrivatna soba u kući stoji 254 funte za dvije večeri i dva gosta, a ponuda uključuje kompletni engleski doručak i uslugu čišćenja. Spavaća soba sadrži ogroman francuski krevet i privatan dnevni boravak. Upravo se ova kuća pojavila u filmovima o Harryju Potteru gdje je selo Lavenham predstavljalo Godrickov dol.


FOTO/Airbnb


FOTO/AirbnbOvo nije jedina nekretnina koja oduševljava obožavatelje najpoznatijeg čarobnjaka na svijetu. U svibnju, u North Shireu je vrata otvorila vikendica inspirirana Hagridovom brvnarom. Brvnara omiljenog hogwartskog čuvara ključeva i predavača Skrbi o magičnim stvorenjima nosi naziv “The Groundkeeper’s Cottage”, a nudi smještaj za do šest gostiju. Gosti će uživati u miru i tišini, okruženi mnogim detaljima koji su inspiraciju pronašli u svijetu magije i čarobnjaštva, spisateljice J.K.Rowling.


FOTO/Airbnb


FOTO/Airbnb