Zlu ne trebalo

Kraljevski turizam: Doznali smo koliko bi engleska kraljica mogla naplatiti noćenje u Buckinghamskoj palači

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Ako se engleska Kraljica odluči na iznajmljivanje soba, Airbnb je izračunao koliko može naplatiti noć u palačiU slučaju da se Buckinghamska palača ikad bude iznajmljivala, podatci s Airbnb-a tvrde da bi se noćenje moglo naplatiti više od milijun funti.


Prema brojkama koje prenosi This Is Insider, Kraljica bi noćenje mogla naplatiti po cijeni od tri i pol tisuće funti. I to samo za jednu od ukupno 52 kraljevske spavaće sobe.


Vrt bi se mogao iznajmiti za čak 400.000 funti, dok bi svaka pojedinačna vanjska soba mogla dosegnuti cijenu od 16.000 funti.
Kompanija je izračunala da bi ukupni dnevni najam iznosio 1.034,291 funti, a cijenu su naveli uspoređujući luksuzne stanove i hotele na području oko Buckinghamske palače.


Palača inače ne služi samo kao sjedište administracije Kraljevske obitelji, već je i privatna rezidencija kraljice Elizabete. Ukupno se sastoji od 775 soba, privatnog kućnog kina, unutarnjeg bazena i najbolje od svega – vlastitog poštanskog ureda i medicinskog centra.


Palača je trenutno usred radova, čija će cijena iznositi vrtoglavih 369 milijuna funti. This Is Insider prenosi da će za preuređenje palače možda trebati i čitavo desetljeće. Potreba za preuređenjem stiže nakon nalaza stručnjaka koji su procijenili da su na palači potrebni hitni radovi zbog „rizika“.