Počast predsjedniku SAD-a

Kosovar posvojio vuka i dao mu neobično ime: Po dvorištu Hisnija Rexhe zavija i skače – Trump

Nenad Hlača

Kosovski Albanac Hisni Rexha posvojio je četiri vuka, jedan od njih toliko mu se svidio da ga je nazvao po američkom predsjedniku Donaldu Trumpu; energičan je, pametan i lijepGJAKOVA Kada je Hisni Rexha s Kosova konačno ostvario san i uzeo četiri vuka iz divljine da ih hrani i odgoji kao »kućne ljubimce«, nije nimalo dvoumio kako će nazvati jednog od njih. Nazvao ga je Trump.


– Imao sam ja i druge vukove, ali niti jedan nije imao toliko energije toliko živosti u svakom pokretu. Uz to, on je i vrlo pametan, tvrdi Rexha koji voli da ga zovu »holističkim veterinarom«.


Reutersovom reporteru Rexha je pokazao kako stavlja ruku u usta svojim vukovima. Sebe naziva »Alfa Vukom«, a Trumpa je proglasio svojim zamjenikom.
– Divim se predsjedniku Trumpu, ima toliko energije, daje naređenja, upravlja Amerikom i cijelim svijetom. Stvarno je hrabar čovjek. Stoga sam i ovog vuka nazvao po njemu jer radi slične stvari. Ne čini ono što rade ostali vukovi. Moj Trump ima svoj stil i svoju misiju, kaže Rexha, koji u velikom dvorištu drži kokice, golubove, konje, krave, jednog orla i paunove.


U istraživanju koje je ovog mjesea proveo Gallup, a koje ispituje popularnost političara i vlade SAD-a, Kosovo je visoko rangirano, zapravo prvo u svijetu, jer 75 posto Kosovara podržava i odobrava administraciju Donalda Trumpa. Washington je najvažniji i najjači kosovski saveznik, i politički i gospodarski.


Mnogi ljudi na Kosovu svojim su sinovima dali ime Klinton kako bi pokazali poštovanje prema bivšem predsjedniku Billu Clintonu, koji je odigrao ključnu ulogu u intervenciji snaga NATO saveza protiv Srbije. Ta je akcija otvorila put kosovskoj nezavisnosti od Srbije.


U glavnom gradu Prištini jedna je ulica nazvana po Clintonu, a druga po Gergeu W. Bushu.


– Sjedinjene Države bile su naš najveći saveznik za vrijeme rata. Mislim da je ovo najbolji način da pokažem zahvalnost SAD-u, nadijevajući svom vuku ime predsjednika Trumpa. Predsjednika Trumpa vidim kao vuka, a svog vuka vidim kao Trumpa, poantirao je Rexha.