Bajkovito

Knjižničarka pretvorila stablo staro stotinu godina u malu knjižnicu

P. N.

Izvor: Facebook/Sharalee Armitage Howard

Izvor: Facebook/Sharalee Armitage HowardLittle Free Library je neprofitna organizacija posvećena održavanju duha čitanja knjiga na životu. Do danas su pomogli u stvaranju više od 75.000 malih besplatnih knjižnica u više od 88 zemalja.


Možda jedan od najčudesnijih primjera ovih malih besplatnih knjižnica nalazi se u dvorištu Sharalee Armitage Howard u Idahu.


Sharalee je kreativna umjetnica i gradska knjižničarka koja je pretvorila 110-godišnje trulo stablo u malu slobodnu knjižnicu.
Howard kaže da se stablo u njihovom dvorištu trebalo srušiti prije mnogo godina, možda čak i prije 15 godina kad su kupili kuću.


Kad su se grane počele savijati, jedna je pukla i pala na automobil njezinog sina, bilo je jasno da je jezgra stabla jako trula.


Sharalee se pitala kako bi stablo mogli spasiti: „Pomislila sam, što ako ga uspijemo pretvoriti u jednu od onih malih slobodnih knjižnica?”, prenosi Powerful Mind.


Obitelj je odlučila odrezati većinu stabla, ostavivši veliki panj, koji je postao savršeno mjesto za malu besplatnu knjižnicu, koju će moći koristiti mještani.


Panj je isklesan iznutra, natkriven krovom, ugrađena su staklena vrata, a instalirana je i unutarnja i vanjska rasvjeta koja čini ovu malu knjižnicu bajkovitom.


Nije li ovo najslađa mala knjižnica?