Traži 200 milijuna kuna odštete

Kći Brucea Leeja tuži kineski lanac brze prehrane zbog slike njezina oca

Hina

Reuters

Reuters

Real Kungfu je osnovan 1990. i prisutan je u 57 kineskih gradova. U četvrtak je objavio da je »zbunjen« tom tužbom jer svoj logo koristi 15 godina i tvrdi da su ga vlasti odobrileŠANGAI Tvrtka koju vodi kći Brucea Leeja tužila je kineski lanac brze prehrane zbog toga što je bez dozvole koristio fotografiju njezina oca u svom logu i traži oko 200 milijuna kuna odštete, piše u petak kineski medij The Paper.


Tvrtka Bruce Lee Enterprises, sa sjedištem u Kaliforniji, u srijedu je u Šangaju podnijela tužbu protiv lanca Real Kungfu, zatraživši da prestane koristiti sliku Brucea Leeja te da plati i oko 84 tisuća kuna sudskih troškova.


Lanac Real Kungfu u logu ima sliku Breucea Leeja / Reuters


Lanac Real Kungfu u logu ima sliku Breucea Leeja / Reuters

Kompanija kćeri Brucea Leeja traži i da lanac brze prehrane 90 dana objavljuje da nije povezan s tim borilačkim majstorom.


Real Kungfu je osnovan 1990. i prisutan je u 57 kineskih gradova. U četvrtak je objavio da je »zbunjen« tom tužbom jer svoj logo koristi 15 godina i tvrdi da su ga vlasti odobrile.


Tužba stiže u vrijeme dok Kina obećava da će poboljšati zaštitu intelektualnog vlasništva i uvesti strože kazne, što je jedno od glavnih tema trgovinskih pregovora Pekinga i Washingtona.
Lanac Real Kungfu u logu ima sliku Brucea Leeja / Reuters


Lanac Real Kungfu u logu ima sliku Brucea Leeja / Reuters