Kazne će biti visoke

Kalifornija zabranjuje proizvodnju i prodaju životinjskog krzna

P. N.

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Osobe koje nakon 2023. godine budu proizvodile i prodavale životinjsko krzno, mogu dobiti kaznu od 500 do tisuću dolaraSavezna država Kalifornija donijela je zakon kojime se zabranjuje proizvodnja ili prodaja životinjskog krzna čime je postala prva savezna država u SAD-u koja je to učinila, prenosi BBC.


Zakon će se krenuti primjenjivati od 2023. godine kada će postati ilegalno proizvoditi i prodavati odjeću, obuću i torbe napravljene od životinjskog krzna. Aktivisti za životinjska prava su oduševljeni ovim potezom. – Zahvaljujemo se guverneru Newsomu i svim zakonodavcima koji su prepoznali da kalifornijski stanovnici ne žele doprinijeti širenju ovakvoga tržišta.


Guverner Gavin Newsom ponosi se ovom odlukom i naglašava kako je Kalifornija lider kada je riječ o dobrobiti životinja.
– Od danas naše liderstvo kada je riječ o dobrobiti životinja uključuje zabranu proizvodnje i prodaje krzna. Ali mi činimo i više od toga – dajemo izjavu svijetu da predivne divlje životinje, kao što su medvjedi i tigrovi, nemaju mjesta u plamenu ili na trapezi – dodao je guverner Newsom.


Iako su ovim zakonom napravili veliku promjenu, problem je što još uvijek nije sve pokriveno njime. Na primjer, kravlja, kozja, ovčja i jelenja koža ne ulaze u ovaj zakon.


Osobe koje nakon 2023. godine budu proizvodile i prodavale životinjsko krzno, mogu dobiti kaznu od 500 do tisuću dolara.