Ljubav je vječna

Kako voditi ljubav nakon smrti? Nizozemski dizajner izumio bizarnu dildo – urnu

P. N.

Foto: instagram

Foto: instagram

Proizvod se zove »21 Gram«, a napravljen je od puhanog stakla u kojem se nalazi mali pozlaćeni spremnik za "voljenu osobu"Nizozemski dizajner Mark Sturkenboom kreirao je bizarnu dildo staklenu urnu koji osim za postizanje seksualnog užitka služi i kao spremnik pepela voljenog partnera koji je preminuo.


Na taj način udovice mogu i dalje može dijeliti romantične trenutke sa svojim pokojnim partnerom.


Kutija koja sadrži urnu napravljena tako da pruža potpuni užitak, od mirisa, glazbe do konačno pepela voljenog.
Proizvod se zove »21 Gram«, a napravljen je od puhanog stakla u kojem se nalazi mali pozlaćeni spremnik.


Urna je izrađena od slojeva drveta, koji su zalijepljeni i ručno brušeni kako bi se dobio konačni oblik, a zatim premazani blijedo sivim mat završnim slojem. Otvara se pomoću pozlaćenog mjedenog ključa koji se može nositi kao ogrlica i uključuje pojačalo za reprodukciju glazbe s uređaja iPhone koji se stavlja u bazu.Također sadrži mirisni difuzor i malu pozlaćenu urnu.


»21 gram« je zapravo memorijska kutija koja omogućuje udovici da se vrati u intimna sjećanja na izgubljenu voljenu osobu. Nakon smrti, nedostatak intimnosti s tom osobom samo je jedan aspekt boli i tuge. Urna nudi mogućnost očuvanja 21 grama pepela pokojnika i pokazuje besmrtnu želju – objašnjava dizajner.


Donoseći različite nostalgične trenutke zajedno kao miris njegovog parfema,” njihovu “glazbu, oživljavajući trenutak kad joj je dao prvi prsten, otvaraju se sjećanja na trenutke ljubavi i intimnosti.


Dizajner iz Utrechta diplomirao je 2012. na nizozemskoj Akademiji za umjetnost Artez, a fokusiran je na proizvodnju ograničenih izdanja koji reinterpretiraju poznate proizvode kako bi ispitali teme ljubavi, vremena i vrijednosti.


Ideja za» 21 gram«, koja je ručno izrađena po narudžbi i može se personalizirati prema zahtjevima kupca. Ideju je dizajner dobio družeći se sa starijom udovicom.Dizajenr je pomagao gospođi donoseći joj namirnice. Gospođa je držala urnnu pored prozora i uvijek govorila s puno ljubavi o svom pokojnom suprugu. Sama posuda u kojoj je udovica čuvala pepeo dizajnera nije dojmila jer nije odražavala nikakvu emociju.


– U tom istom razdoblju pročitao sam članak o udovicama, tabuima, seksu i intimnosti i pomislio mogu li kombinirati ove teme i napraviti predmet koji se odnosi na ljubav i nedostatak i intimnosti? – objasnio je dizajner.


Naziv projekta odnosi se na uvjerenje da ljudska duša teži 21 gram. To se temelji na nizu eksperimenata američkog liječnika s početka 20. stoljeća koji su zabilježili gubitak težine kod osoba koje su umrle.