Odlična kupovina

Kada je doznao koliko vrijedi njegov Rolex star 40 godina, ovaj se čovjek doslovce srušio

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Kolekcionari vole upravo ovaj model jer je Paul Newman nosio sličan u filmu "Winning". Jedan je stariji gospodin kupio Rolexov sat 1974. godine i platio ga 345.97 dolara. Ovaj ratni veteran američkih zračnih snaga otkriva da je kupio Rolex jer je čuo da je dobar brend. Kazao je da ga je naručio kroz bazu Zračnih snaga u studenom 1974. godine te da mu je sat stigao u travnju iduće godine, prenosi CNN. 


Nakon što je primio sat koji ga je tada stajao gotovo čitavu plaću, zaključio je da je “previše fin” da bi ga nosio. Spremio je stoga sat u sef, a usput je sačuvao i sve papire, originalnu Rolexovu brošuru, dva računa i dvije originalne kutije u kojima je sat stigao.


Ovih ga je dana donio na procjenu da bi doznao njegovu trenutnu vrijednost pa se poprilično iznenadio. Zapravo, toliko se šokirao da se doslovce – srušio. Vrijednost njegova sata procijenjena je na 400 tisuća dolara, a s obzirom na to da je besprijekorno očuvan, mogla bi se postići cijena od 500 do 700 tisuća dolara.
Gospodin se pojavio u seriji  “Antiques Roadshow” da bi doznao vrijednost svog nenošenog Rolexa, modela Oyster Cosmograph (Reference No. 6263). Ova putujuća emisija diljem SAD-a traži skriveno blago, a posljednji se slučaj s Rolexom dogodio u Bonanzavilleu (Sjeverna Dakota).


Kolekcionari vole upravo ovaj model jer je Paul Newman nosio sličan u filmu “Winning” iz 1969. godine. “Ovo je nevjerojatno otkriće. Ovo je jedan od rijetkih modela Paula Newmana i ne mislim da postoji bolji od ovoga u čitavom svijetu”, kazao je procjenitelj Peter Planes.


“Ovo otkriće ima sve tri crte njihove emisije – ekstremno rijedak objekt, osobnu priču koja baca svijetlo na državnu povijest te fantastičnu reakciju gosta”, kaže izvršna producentica emisije, Marsha Bemko. “Po prvi puta imamo gosta kojeg je toliko preplavila vrijednost blaga da je pao na tlo od uzbuđenja. Ali ne brinite se, vratio se natrag da dovrši procjenu”, dodala je.