Značajan ugovor EU-a i azijske zemlje

Južna Koreja ukinula trgovinske barijere za uvoz škotskog viskija

Portal Novilist.hr

Korejci su se pokazali kao veliki ljubitelji Windsora, Imperial Classica, i Scotch Blue viskijaJužna Koreja ukinula je trgovinske barijere za uvoz škotskog viskija i potvrdila status jednog od naboljih tržišta za proizvođače alkohola.


Kako piše BBC, novi ugovor potpisan je između EU i Seula, a njime su ukinute komplicirane radnje etiketiranja i skladištenja prilikom ulaska u zemlju. Korejska se vlada obvezala zaštiti originalne proizvode od krivotvorenja i imitiranja.


Prošle je godine izvoz škotskog viskija bio najjači upravo na to tržište, a Korejci su se pokazali kao veliki ljubitelji Windsora, Imperial Classica, i Scotch Blue viskija, dok su najpopularniji Macallan i Glenfiddich.
Udruga škotskih proizvođača ovog žestokog pića izjavila je kako je ugovor između EU-a i Koreje “jedan od najambicioznijih između Starog kontinenta i neke azijske zemlje”.


Karel de Gucht, povjerenik Unije za trgovinu rekao je kako će na taj način škotski viski biti oko 20 posto jeftiniji i konkurentniji lokalnim brendovima koji drže većinski dio korejskog tržišta.