Online shopping

Jeste li nakon nekoliko čašica kupovali na internetu? Zahvaljujući takvima, oni zarađuju milijarde

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Sudeći prema rezultatima američkog biltena The Hustle, Amazon je najpopularnija platforma za internetsku "pijanu" kupovinu.Bilten za tehnologiju i poslovanje The Hustle, nedavno je napravio zanimljivu anketu. Ispitano je više od dvije tisuće odraslih Amerikanaca koji tu i tamo popiju koju čašicu alkohola. Cilj ankete je bilo istraživanje o tome koliko se potroši zbog “pijane kupovine”. Prema rezultatima se godišnje potroši nevjerojatnih 48 milijardi američkih dolara.


Prema anketi, 79% konzumenata alkohola je obavilo najmanje jednu “pijanu kupovinu”. Godišnja potrošnja po kupcu iznosi otprilike 444 dolara, a najčešće se kupuju cipele i odjeća. Najpopularnija platforma za kupovinu je Amazon. 


Engleski portal Unilad je prenio rezultate ankete uz komentar da se “pijana kupovina odvija i s ove strane Atlantika”. Naveli su slučaj Juliet East koja je na Twitteru objavila fotke kupovine koju je obavio njezin pijani muž, usred alkoholom izazvane panike oko Brexita. “Ovako izgleda pijana kupovina mog muža koji je potrošio 600 funti!” stoji u njezinoj objavi.

Juliet je tad za Sky News otkrila da je suprugu napisala popis predloženih proizvoda, ali on je otišao korak dalje. “Mislim da mu tolika kupovina nije bila u planu. Jednostavno je ‘poludio’ i kupio svega. Smijao se čitavoj situaciji i rekao da ne želi da netko na internetu pomisli da je lud.” objasnila je Juliet.