Inovacija

Je li to rješenje? Zanimljivo biorazgradivo rješenje dolazi iz Italije – slamčice od tjestenine

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook

Ove slamčice napravljene su od pšenice i vode te su u potpunosti veganske i biorazgradiveOdlaskom klasičnih plastičnih slamčica u povijest, sve je više novih izuma za ispijanje omiljenih pića. Američka tvrtka Stroodles osmislila je zanimljivo rješenje – slamčice napravljene od tjestenine, prenosi VT.


Stroodles tvrdi kako se njihove zanimljive slamčice mogu koristiti do jednoga sata te da su bezukusne. – Možete koristiti Stroodles i spavati bez ikakve krivnje da ste naštetili okolini. One se razgrađuju preko noći bez ikakve dodatne akcije, za razliku od papirnatih slamčica kojima treba do 60 dana za razgrađivanje. Jedino što preporučamo je da se ne piju vruća pića s njima jer bi moglo doći do opečenog jezika – izjavio je glasnogovrnik tvrtke Stroodles.

Ove slamčice napravljene su od pšenice i vode te su u potpunosti veganske i biorazgradive, a mogu ih koristiti i osobe koje su osjetljive na gluten. Ovaj novitet u svijetu slamčica već se koristi u zemlji tjestenine – Italiji, a moguće je da će se i proširiti i u susjedne zemlje gdje će onda Hrvatska biti prva na redu.