Japan

Je li na pomolu novi trend? Svaki četvrti muškarac i žena mlađi od 40 nikad nisu imali seks

P. N.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Gotovo 25 posto žena u dobi od 18 do 39 godina izjavilo je u 2015. godini da su djevice, što je povećanje od 21,7 posto u odnosu na 1992. godinu. Među muškarcima iste dobne skupine, broj djevaca se povećao s 20 posto na 25,8 posto.Novo istraživanje pokazalo je da je u porastu udio odraslih osoba u Japanu koji nikada nisu imali heteroseksualni odnos.


Gotovo 25 posto žena u dobi od 18 do 39 godina izjavilo je u 2015. godini da su djevice, što je povećanje od 21,7 posto u odnosu na 1992. godinu. Među muškarcima iste dobne skupine, broj djevaca se povećao s 20 posto na 25,8 posto.


Podatke donos japanska Nacionalne ankete o plodnosti koja se provodi svakih pet godina i objavljuje u BMC Public Helath. Utvrđena je povezanost između spola i dohotka, a muškarci s nižim plaćama imaju do 20 puta manju šansu za seks do 40. godine.
Usporedbe radi, muškarci koji su živjeli u većim gradovima i koji su imali stalni posao, imali su veće šanse za seks, prenosi australski News.


˝Iako rasprava oko uzroka i posljedice postaje vrlo složena kada se razmatra tko postaje seksualno iskusan i tko ostaje djevica ili djevac, pokazujemo da je heteroseksualno neiskustvo barem djelomično društveno-ekonomsko pitanje za muškarce“, rekao je Cyrus Ghaznavi, glavni autor studije.


S japanskim ženama je druga priča – manje je vjerojatno da će biti djevice ako zarađuju manje novca. Znanstvenici su rekli da je to možda zbog toga što su udane domaćice.


Ipak, broj djevica u Japanu je neuobičajen u usporedbi s ostatkom razvijenog svijeta.


Zemlja ima najbrže rastuće stanovništvo na svijetu, a trenutna stopa nataliteta nalazi se na samo 1,44 djece po ženi – što je daleko ispod onoga što je državi potrebno za održavanje svoje populacije.


Postoje i druge teorije o tome zašto ljudi u Japanu nemaju spolni odnos, od ozloglašene naporne radne kulture i društveno-ekonomskog stresa do kulture koja je, unatoč svojoj industriji, relativno puritanska u odnosu na Zapad.