Prvi privatni putnik

Japanski milijarder traži partnericu za put u svemir: Mora biti starija od dvadeset godina

P. N.

FOTO/Twitter Screenshot

FOTO/Twitter Screenshot

 "Zašto ne bi bila prva žena koja će putovati oko Mjeseca?", pitao je na Twitteru.Japanski milijarder Yusaku Maezawa (44) traži djevojku koja bi mu se pridružila na putu oko Mjeseca, prenosi Toronto Sun. Upravo će ta potraga biti i tema novog dokumentarnog programa, u posljednjem pokušaju bogataša da privuče pozornost.


Maezawa je prodao svoju online trgovinu Zozo Inc korporaciji SoftBank Group, a sada traži slobodne žene starije od dvadeset godina za svoju emisiju koja će se prikazivati na streaming platformi AbemaTV.


“Kako me polako preplavljuju osjećaji usamljenosti i praznine, mogao sam se dosjetiti samo jedne stvari – nastaviti voljeti samo jednu ženu”, napisao je na internetskoj stranici gdje se odvijaju prijave.
“Želim pronaći životnu partnericu. S tom budućom partnericom, želim objaviti našu ljubav i mir svijetu iz svemira”, kaže Maezawa koji bi trebao biti prvi privatni putnik Muskovog SpaceX-a za put oko Mjeseca 2023. godine.


Milijarder je uputio i javni poziv na svom Twitter profilu u kojem stoji: “Zašto ne bi bila prva žena koja će putovati oko Mjeseca?”


Maezawa je nedavno prekinuo s glumicom Ayame Goriki (27) i kaže da planira povesti umjetnike na put, da inspiriraju rad tim iskustvom, u projektu kojeg je nazvao “Dear Moon”.


Dokumentarac će nositi naziv “Full Mooon Lovers”, a prikazivat će se na spomenutom servisu kojeg podržava online agencija za reklame CyberAgent  i TV Asahi. Meta su im mlađa publika koja se sve više odmiče od tradicionalne televizije.


Djevojke koje se žele prijaviti moraju biti “zainteresirane za odlazak u svemir i spremne sudjelovati u pripremama za to” te “biti netko tko želi mir u svijetu”, stoji na stranici.


Prijaviti se mogu do 17. siječnja, a Maezawa će odabrati partnericu do kraja ožujka.