Ljubavna monodrama

Ivan Ožegović stiže u Rijeku s hit predstavom: Za ideju je “kriva” pjesma Daleke obale

Sanda Milinković

FOTO/Marina Brestovečki Mrkoci

FOTO/Marina Brestovečki Mrkoci

Riječki ljubitelji kazališta ga se sjećaju i po suradnji s bendom Let 3 na predstavi "Kiklop". Ivan Ožegović nam napokon stiže u Rijeku sa svojom urnebesnom i romantičnom predstavom “10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života”. Riječ je o monodrami s elementima rock glazbe koju će riječka publika imati prilike pogledati ovoga petka u HKD-u na Sušaku. Monodrama prati muškarca koji prolazi različite životne faze i pritom pjesme koje sluša povezuje sa situacijama i djevojkama u koje je zaljubljen. 


Nakon Rijeke, Ožegović kaže da će s predstavom posjetiti Dubrovnik, Zadar i Karlovac, a otkriva nam i da je u pregovorima za neke međunarodne izvedbe.


Kao što većina zanimljivih ideja padne na pamet slučajno, tako je pala i ova za predstavu koja donosi jedinstvenu kombinaciju rock glazbe, romantike i komedije.
“Ideja za predstavu mi je došla kad sam jednom u bircu čuo pjesmu Daleke obale, ‘Kurve’. Pošto mi nikad nije bilo jasno zašto ekipa voli tu pjesmu, a mene ostavlja ravnodušnim, na pamet mi je pao samo naslov. Mislio sam da bi bilo fora gledati život nekog tipa kroz glazbu koja svira na mjestima gdje se on nalazi i da ga cijeli život neka pjesma podsjeća na neki ljubavni neuspjeh”, otkriva nam glumac.


FOTO/Facebook


FOTO/FacebookMladog glumca šira publika pamti po humorističnoj seriji “Crno-bijeli svijet” u kojoj je utjelovio Davorina Bogovića. Osim u ovoj, Ožegović je glumio Gorana Cara u seriji “Počivali u miru” te u filmovima kao što su “Broj 55”, “General”, “Neizlječiv”, “Kutija” i mnogim drugima. Riječki ljubitelji kazališta ga se sjećaju i po suradnji s bendom Let 3 na predstavi “Kiklop”. 


“U budućnosti ćete me moći gledati u nekim serijama i predstavama koje radim, ali i u mojim drugim predstavama. Sve ovisi o tome koliko ih brzo napravim, a nisam baš ažuran što se tiče dovršavanja predstava”, priznaje nam Ožegović.


“Neki kažu da sam previše kritičan, ali ne želim izlaziti s projektima za koje nisam uvjeren da sam dao svoj maksimum. Mislim da monodramu neću raditi tako brzo, jer je dosta zeznuto biti i pisac i redatelj i glumac”, dodaje.


Iskupljenje za “falšanje”


“10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života” djelomično se temelji i na životu ovog svestranog glumca i ljubitelja rock glazbe. S obzirom na romantičnu notu predstave, zanimalo nas je i koja je njegova omiljena rock balada pa usput doznali i crticu iz njegova osobnog života.


“U predstavi kažem da mi je teško odrediti koja mi je najdraža pjesma, ali ako bih morao istaknuti neku dragu rock baladu, bila bi to ‘Child In Time’ od Deep Purplea ili ‘Dust in the Wind’ od Kansasa. Tu sam pjesmu pjevao na Akademiji i baš ju jako zafalšao tako da je ovo moj način iskupljenja”, otkrio nam je.


“Komedija godine. 80 minuta nabrijanog tempa garantira osjećaj kao da ste na koncertu, a ne na kazališnoj predstavi”, stoji u priopćenju na Facebook stranici za predstavu kojoj ovaj glumac potpisuje i režiju i tekst i glumu. 


Prva se predstava održava ovoga petka u 20.00 sati, a druga je izvedba zakazana za 14. ožujka ove godine.