Dobar san

Istraživanje dokazalo: Žene imaju kvalitetniji san kada spavaju sa svojim psom, a ne s partnerom

P. N.

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Vlasnici pasa čak su se ranije budili od onih koji su spavali sa svojim partnerima, ali su imali kvalitetniji san - navedeno je u istraživanjuMnogima dijeljenje kreveta predstavlja problem jer je onda teže u potpunosti se opustiti i zaspati. Ipak, iz znanstvenog časopisa Anthrozoos možda su pronašli i rješenje za bolji san svih onih koji muku muče s tim problemom. Naime, nedavna su istraživanja vezana uz spavanje pokazala kako žene lakše zaspu ako uz njih spava njihov pas, a ne partner, prenosi VT.


– Provedeno je ispitivanje kvalitete sna kod odraslih žena i njihovih rutina vezanih uz dijeljenje kreveta tijekom spavanja – rekli su iz Anthrozoosa dodavši kako je istraživanje provedeno kod 962 odrasle žene iz SAD-a.


Rezultati su prikazali kako žene koje spavaju u krevetu sa svojim psima, umjesto sa svojim partnerom, imaju duži i kvalitetniji san. Nadalje, dokazano je i da žene koje spavaju sa psima, osjećaju veću sigurnost i udobnost tijekom večernjih sati.
– Vlasnici pasa čak su se ranije budili od onih koji su spavali sa svojim partnerima, ali su imali kvalitetniji san. Istraživanje je pokazalo i da psi koji su spavali sa svojim vlasnicima nisu poremetili njihov san – zaključili su iz Anthrozoosa.