Slastičarska erotika

Istarska slastičarnica radi erotske slastice: Najduža “pimpek torta” od 80 cm

Glas Istre

Foto Glas Istre

Foto Glas IstreLINDARSKI KRIŽ  »Mi ih zovemo pimpeki«, odgovorila nam je Alida Vadanjel, vlasnica slastičarskog obrta Antica iz Lindarskog Križa, na pitanje kako ona i njene djelatnice u svakodnevnom govoru i u radnoj atmosferi nazivaju »artefakte« kojima ukrašavaju torte naručene za posebne prilike, najčešće djevojačke večeri.


Alida Vadanjel otkriva da nije riječ ni o čemu novom i posebnom.


– Sve slastičarnice rade takve torte, i to oduvijek, samo je neke sram to javno priznati, kaže ova cijenjena pazinska slastičarka, odajući da je prvu narudžbu za takvu erotski dizajniranu tortu dobila čim je, prije deset godina, otvorila vlastiti slastičarski obrt. Od početka karijere napravila je nekoliko tisuća erotskih torti, i svaka je bila drukčija, u skladu s željama naručitelja. Ali, i slastičarska erotika ima trendove: u početku su se tražile cijele duguljaste torte u obliku penisa, kasnije su u modu ušle obične okrugle ili četvrtaste torte kojima su jestivi penisi postavljani odozgo kao ukras, a najnoviji je trend opremanje slatkog pimpeka vrućim hlačicama ili gaćicama.
Najveća takva torta u obliku »pimpeka« koju su Alida Vadanjel i njene suradnice napravile bila je dugačka 80 centimetara, ali ne zato jer je naručitelj tom veličinom nešto želio »poručiti«, već zato jer je bila namijenjena većem broju ljudi. (D. Š.)