Instagram realnost?

Influencerica optužena da je lažirala pad s motora: Zbog fotki je čitava situacija totalno bizarna

P. N.

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Obzirom da je prometna nesreća sama po sebi traumatično iskustvo koje u najboljem slučaju završi tek lakšim ozljedama, mnogi su se korisnici društvenih mreža pitali nekoliko pitanja. NASHVILLE – Influencerica Tiffany Mitchell je svojom objavom na društvenoj mreži izazvala zgražanje obožavatelja, ali i javnosti koja je do sada nije pratila. 31. srpnja, Tiffany je objavila niz fotografija koje prikazuju (navodnu) nesreću s motorom, prenosi Cosmopolitan. 


Obzirom da je prometna nesreća sama po sebi traumatično i teško iskustvo koje u najboljem slučaju završi tek lakšim ozljedama, mnogi su se korisnici društvenih mreža pitali nekoliko pitanja. Prvo, kako to da Tiffany na sebi nema niti ogrebotinu? Drugo, zar je netko stajao sa strane čekajući da zabilježi čitav trenutak fotićem? I treće, kako se usred fotke našla pozicionirana “Smartwater” bočica s vodom?


Fotkala ju frendica


Tiffany je za InFleur izjavila da je “krivo procijenila krivinu i uletjela previše brzo, zbog čega joj je motor sletio s ceste i kroz travu, a ona je udarila od pločnik”. “Imala sam kacigu pa sam bila u redu, ali ogrebala sam je s lijeve strane”, dodaje.
U trenutku nesreće, njezina prijateljica Lindsay je sve bilježila fotoaparatom. Taj je dio ekipi s društvenih mreža neshvatljiv. 


Obrisala objavu jer se sve “otelo kontroli”


Tiffany je svojim pratiteljima (ima ih 212 tisuća) preko Instagram Storyja objasnila da je doista bila povrijeđena te da se fotografiranje dogodilo nakon što ju je pregledao medicinski tim Hitne pomoći. Unatoč zanimljivoj poziciji spomenute bočice vode, Tiffany kaže da “ništa nije bilo inscenirano niti sponzorirano”, dodajući da “nije riječ o brendiranju”, prenosi Cosmopolitan. Tiffany je rekla i da je objava obrisana jer se sve “otelo kontroli”.


FOTO/Instagram


FOTO/InstagramMnogi su na Twitteru poprilično skeptični glede njezinih negiranja. Neki korisnici te društvene mreže tvrde i da bi djevojka trebala imati nekakav oblik ozlijede ili ogrebotine, da je zaista sudjelovala u nesreći.“Nema porezotina, ogrebotina, krvi, ne nalazi se u položaju za oporavak. Kao medicinska profesionalka, mislim da je ovo sra**”, napisala je jedna korisnica.


“Kao netko tko je prošle godine izgubio člana obitelji u nesreći s motorom, ovo pronalazim krajnje uvredljivim. ‘Uljepšati’ nesreću koja može biti tragična stvara nerealna očekivanja da je u redu imati nesreću, ako izgleda ovako ‘savršeno’ je toliko daleko od istine”, stoji u jednom od komentara. U vrijeme kada je tweet postao viralan, “Smartwater” se javio Buzzfeedovoj novinarki Tanyji Chan koja je prva i objavila priču. Rekli su joj da “nemaju plaćeni odnos sa Tiffany”.


Tiffany je nedavno na Instagramu odgovorila na komentar korisnika koji ju je optužio da je sve namjestila. “Ogulila sam kožu kada sam pala i nikada ne bih ovakvo nešto inscenirala. Nije riječ niti o sponzorstvu jer mi je voda dana dok sam se odmarala i moglo se raditi o bilo kojem drugom brendu. Kaciga mi je udubljena na mjestu gdje sam glavom udarila od cestu”, napisala je Tiffany.