Čari Instagrama

Influencerica objavljivala fotke s putovanja: Pratitelji brzo opazili detalj nastao photoshopom

P. N.

FOTO/Tupi Saravio, Instagram

FOTO/Tupi Saravio, Instagram

Riječ je o influencerici za putovanja koju su pratitelji otkrili po detalju koji većini ne bi zapeo za oko. Čini se da su društvene mreže prepune kojekakvih lažnih profila, lažnih slika, lažnih putovanja i općenito – laži. Nedavno smo pisali o turističkoj atrakciji koja praktički ne postoji, iako su je mnogi kao takvu reklamirali na Instagramu, a bio je i onaj nesretan slučaj kada je jedna djevojka navodno lažirala čitavu nesreću s motorom.


Prema pisanju Cosmopolitana, još se jedna influencerica našla na meti kritika. Riječ je o argentinskoj influencerici za putovanja koju su pratitelji otkrili po detalju koji većini ne bi zapeo za oko. Influencericu Tupi Saraviu su prozvali zbog – oblaka.


Neki su korisnici primijetili da Tupi na gotovo svakoj fotografiji ima jednak set oblaka. To je naravno izazvalo pomutnju, jer je sasvim sigurno da je riječ o photoshopu, a ne slučajnosti. Nakon što su se opažanja pratitelja počela širiti društvenim mrežama, oglasila se i Tupi.
“To je aplikacija naziva Quickshot o kojoj sam uvijek otvoreno pričala sa svojim pratiteljima. Zapravo, postoji i ‘naglašena’ priča na mom profilu gdje možete vidjeti kako mijenjam slike pratitelja, mijenjajući nebo. Nije to velika stvar, to koristim za bolju kompoziciju na mojim fotkama kada je na pravoj fotki nebo previše izloženo. Ne mogu vjerovati koliko su daleko moji oblaci otišli, ako vam trebaju koji – mogu organizirati darivanje”, napisala se influencerica, dodajući smajlić i emoji oblaka, prenosi Cosmopolitan.Saravia je za Buzzfeed, rekla da ne može vjerovati koliko je daleko sve otišlo. “Moji su pratitelji uvijek bili svjesni ovoga jer to nikada nisam skrivala. Uvijek sam im govorila o aplikacijama koje koristim. Zapravo, prva sam koja se našalila i rekla da me ‘oblaci slijede svugdje po svijetu”, dodaje.