Prosjaci modernog doba

Influenceri tražili besplatnu hranu i smještaj, vlasnici odmarališta im “udijelili Vojka V.”

Portal Novilist.hr

FOTO/Facebook, White Banana Beach Club Siargao

FOTO/Facebook, White Banana Beach Club Siargao

"Samoprozvani" influenceri su planirali posjetiti odmaralište zahtjevajući besplatan smještaj i hranu. Vlasnici su rekli "Ne može!"Odmaralište „White Banana Beach Club Siargao“ na Filipinima, objavilo je na svojoj Facebook stanici poruku koja je ubrzo postala viralna. Napisali su da nisu zainteresirani za suradnju sa „samoprozvanim Instagram influencerima“ nakon što su „primili mnogo zahtjeva o besplatnom smještaju“, prenosi This Is Inside.


U objavi su dodali i da „žele predložiti da influenceri pronađu drugačiji način kojim će stići do besplatnog smještaja, hrane i pića“. 


“White Banana Beach Club” se sastoji od koktel – bara, restorana specijaliziranog za zdravu riblju, vegetarijansku i vegansku prehranu, te luksuznih soba. Nakon objave na Facebooku, zaprimili su na stotine komentara.

Putem komentara se razvila rasprava i debata, gdje su s jedne strane influenceri stali u obranu svojih profesija. S druge su se strane našli ljudi koji podržavaju objavu odmarališta.


„Po profesiji sam model, a sa strane vodim blog. Stvaranje sadržaja je užasno puno posla. Zabavljam se, ali da bi netko bio pravi bloger ili influencer, potrebno je imati hrabrosti i uložiti puno teškog rada“, napisala je Geng Maderazo. Dodala je i da nije protiv objave odmarališta, ali da se nada da „nisu ubili snove influencera i obeshrabrili ih“, prenosi This Is Insider.


„U obranu Instagram influencera – velika većina ih zaista teško radi. Nisam influencer, ali osobno znam nekoliko popularnih influencera s Filipina i oni se zaista ubijaju od posla da bi pratiteljima dostavili odličan sadržaj“ dodala je Dianne Blaise.


Nekoliko komentara usmjerenih protiv influencera, proglasilo ih je “prosjacima modernog doba”. 


Nakon što je njihova objava odjeknula diljem društvenih mreža, odmaralište je ponovilo objavu, dodajući da nisu protiv influencera – sve dok su u igri oni pravi.