Stop krivolovu!

Građani u lovu na krivolovce: U ronilačkom odijelu je sjeo u automobil i pobjegao, ali stigli su ga

P. N.

foto: facebook / stop krivolovu

foto: facebook / stop krivolovu

Krivolovac je shvatio da ga prate, u ronilačkom odijelu na koncu je sjeo u automobil i pobjegao ali građani su policiji dojavili broj tablica njegovog automobila.U Boki Kotorskoj muku muče s – krivolovom. Nelagalni izlov toliko je popularan i prisutan da su se lokalne zajednice, uz podršku policije i državnih institucija, same odlučile uhvatiti u koštac s ovom pošasti. Ukratko, u lovu na krivolovce angažirali su se i građani.


Portal morski.hr objavljuje priču iz Kotora, gdje su građani na facebook stranicu otvorenu pod nazivom “Stop krivolovu” dojavili kako na potezu Lipci-Risan, u Bokokotorskom zaljevu, ronioc opremljen bocama izlovljava školjke, što je u Crnoj Gori strogo zabranjeno.


– Cijelo vrijeme građani su pratili i fotografirali krivolovca, a o tome su izvijestili i policiju.
Krivolovac je shvatio da ga prate, u ronilačkom odijelu na koncu je sjeo u automobil i pobjegao ali građani su policiji dojavili broj tablica njegovog automobila.


Konačno je uhićen u novom krivolovu; zatečen je s 9 kilograma vongola, koje su vraćene u more.


Krivolovcu je oduzeta sva oprema za ronjenje,.


Portal morski.hr napominje da su se slične situacije počele događati i u Hrvatskoj, navodeći kao primjer “uhićenje krivolovca na Pagu, koji je nelegalno izlovio čak 300 kg školjki. On je, piše morski.hr, uhićen “nakon višestrukog praćenja i dojava od strane građana”.