Kredit kod mame

Genijalna ideja jedne mame postala viralni hit: Evo kako naučiti djecu da cijene novac

Portal Novilist.hr

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Jedna je mama objavila originalnu ideju o tome kako s djecom razgovarati o novcu i oduševila korisnike društvenih mreža. Ako vas djeca stalno pitaju džeparac, onda nije loše naučiti ih vrijednost novca, a ne samo reći onu dobru staru da “lova ne raste na stablu”. Jedna je mama došla na genijanu ideju kako to ostvariti, nakon što su je djeca zapitkivala o tome kada će dobiti nove mobitele, prenosi MSN.


Shaketha McGregor je odlučila svoje klince naučiti važnoj lekciji, pa je organizirala “sajam zapošljavanja” gdje su se njezina djeca mogla prijaviti na različita radna mjesta diljem kuće, da bi “zaradila plaću”. 


Ideju je objavila na Facebooku, a čitava je stvar postala viralna sa više od dvjesto tisuća “lajkova” i na stotinu tisuća dijeljenja. 
“Dakle, moja djeca nastavljaju pitati kada će dobiti novi mobitel, džeparac i kada će negdje ići. Jučer sam im rekla da sam čula njihove zahtjeve i da ću ih danas iznenaditi kada dođu iz škole”, napisala je McGregor u objavi. “Iznenađenje! Radi se o čitavom procesu razgovara za posao! Ako nešto želiš, radi i zaradi. I da, imam i kućnu kreditnu uniju, lol. #OvaMamaMisliBiznis”, napisala je McGregor. Mama je zatim u oglas stavila tri različita radna mjesta – voditelj kuhinje, glavna spremačica i nadglednik rublja. Otkrila je kada će se i gdje održati intervjui, a napravila je i prijave koje su djeca trebala ispuniti. U prijavama su se tražila njihova prethodna iskustva, žele li raditi vikendom ili navečer, te njihova željena plaća i kada mogu započeti s radom. S obzirom na to da je osnovala i “kreditnu uniju”, pokraj reklame je napisala: “Dobar kredit? Loš kredit? Treba vam kredit? Neka vam mama pomogne kreditom kojim ćete graditi džeparac, kao i karakter! Rad u kući se može itekako isplatiti! Nemojte čekati! Pitajte mamu kako, već danas!”Korisnici društvenih mreža su oduševljeni originalnom idejom. “Ovo je najbolja stvar koju sam ikada vidjela. Previše roditelja želi svojoj djeci sve dati, bez da djeca zasluže. Razumijem jer i ja želim pružiti djeci sve što nisam imala, ali to stvara osjećaj privilegije. Odličan posao s kreativnošću!”, napisala je jedna korisnica u komentaru.