Nathalie Loiseau

Francuska ministrica nazvala mačku ´Brexit´ zbog njene neodlučnosti

P. N.

Izvor: Reuters

Izvor: Reuters

Nathalie Loiseau izjavila je za Le Journal du Dimanche da njezin kućni ljubimac glasno ´prigovara´ svako jutro, ali onda odbija izaći kad otvori vrataFrancuska ministrica nazvala je svoju mačku “Brexit”. Kaže da ju je tako imenovala zbog svoje neodlučnosti.


Nathalie Loiseau izjavila je za Le Journal du Dimanche da njezin kućni ljubimac glasno ´prigovara´ svako jutro, ali onda odbija izaći kad otvori vrata.


“Svakog jutra me budi njegovo glasno mijaukanje jer želi izaći, a onda kad otvorim vrata ostaje na mjestu, neodlučan, a onda zuri u mene kada ga izbacim”, rekla je Loiseau.
Loiseau će biti glavna kandidatkinja stranke Emmanuela Macrona na predstojećim izborima za Europski parlament, piše Independent.


Ministrica se u dosadašnjim pregovorima oko Brexita pokazala britkom na jeziku i provokativnom, proaktivno srušivši prijedloge u Velikoj Britaniji i upozoravajući na rizike Brexita koji nije dobar za posao.


Dosadašnji pristup ministrice Brexit pregovaranjima je čvrst i beskompromisan, sastojivši se od aktivnog odbijanja britanskih prijedloga i upozorenja o rizicima Brexita bez nagodbe.


U listopadu je dala kontroverzan prijedlog da bi Brexit bez nagodbe bio bolji od Chequers prijedloga Therese May za EU, rugajući se premijerki koristeći njen vlastiti izraz: “Nikakva nagodba bolja je od loše nagodbe”.