Yuri Cortez

Fotoreporter kojeg su “kockasti” poklopili u Rusiji dolazi na odmor u Hrvatsku. Kaže da – jedva čeka

Hina

Reuters

ReutersFotoreporter meksičkog dopisništva AFP-a Yuri Cortez, koji je postao poznat diljem svijeta našavši se u kolopletu »vatrenih« nakon gola Maria Mandžukića protiv Engleske kojim je Hrvatska ušla u finale SP-a i snimivši pritom izbliza lica i slavlje hrvatskih nogometaša, dolazi na sedam dana u Hrvatsku, izvijestili su u utorak iz HTZ-a.


Cortez s obitelji dolazi na poziv Hrvatske turističke zajednice (HTZ), a obilazak će započeti u Zagrebu, 31. kolovoza. Potom će obići Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar, Opatiju, Rovinj i Pulu te Nacionalni park Kornati ili Park prirode Telašćica.


U povodu dolaska u Hrvatsku Cortez, inače Salvadorac, poručio je je sretan što će moći doživjeti Hrvatsku, o kojoj je čuo puno toga lijepoga.
»Iako sam proputovao svijet u Hrvatskoj još nisam bio, a posebno me veseli što ću to iskustvo proći zajedno sa svojom obitelji. Hrvatska je predivna zemlja puna odličnih i unikatnih motiva te kao takva predstavlja raj za ljubitelje fotografije. Jedva čekamo našu hrvatsku avanturu«, poručio je Cortez uoči dolaska u Hrvatsku, što su najavili i salvadorski mediji, ali i on sam na društvenim mrežama.


Iz Glavnog ureda HTZ-a uz ostalo napominju i da će se Cortez u Opatiji 5. rujna prigodno sastati s predstavnicima HTZ-a, Ministarstva turizma i Hrvatskog nogometnog saveza.


Cortez je 53-godišnji fotoreporter, voditelj meksičkog dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu. U profesionalnoj karijeri je osim sportskih natjecanja fotografirao i prirodne katastrofe, humanitarne krize, te scene ratišta diljem svijeta.


»Informaciju i vijest o dolasku Corteza u Hrvatsku na poziv HTZ-a prenijeli su brojni svjetski mediji što je dodatni prilog promociji naše zemlje, a nakon jakih dojmova i reakcije zbog povijesnog rezultata hrvatske reprezentacije na SP-u. Zato smo i nastavili s provođenjem aktivnosti koje će Hrvatsku u svijetu dodatno pozicionirati kao atraktivnu turističku destinaciju koju svakako valja posjetiti. Raduje nas dolazak Corteza i njegove obitelji koji će se iz prve ruke uvjeriti u ljepote Hrvatske i ljubaznost naših ljudi«, rekao je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.