"Live long & prosper"

Fotka s Marsa oduševila glumačke legende: Na Twitteru se “posvađali” Skywalker i kapetan James Kirk

Portal Novilist.hr

FOTO/NASA, Twitter

FOTO/NASA, Twitter

Svemirska postaja „Reconnaissance Orbiter HiRISE“ zabilježila je fotku stare dine koja neodoljivo podsjeća na legendarnu oznaku koju su nosili članovi posade poput Spocka i Jean – Luc Picarda u serijiObožavatelji legendarne SF serije „Zvjezdane staze“ su oduševljeni nakon što je NASA objavila fotku neobičnog simbola s površine Marsa, prenosi Ladbible.


Svemirska postaja „Reconnaissance Orbiter HiRISE“ zabilježila je fotku stare dine koja neodoljivo podsjeća na legendarnu oznaku koju su nosili članovi posade poput Spocka i Jean – Luc Picarda u seriji.


Nakon što je fotka objavljena, neki od najpoznatijih glumaca iz serije su se priključili općem oduševljenju.
William Shatner koji je utjelovio kapetana Jamesa Kirka, na svom je Twitter profilu objavio: „Hej @starwars! Hoćete li požuriti, Pobunjenici? Prestigli smo vas!“Uskoro se uključio i Mark Hamill (Luke Skywalker) koji je na Shatnerov tweet odgovorio sa: „Meni ovo liči na bumerang.“Razgovor se nastavio pa mu je Shatner odgovorio: „Ne budi ljubomoran, Mark“.Službeno, neobičan oblik je rezultat kompleksne priče dina, lave i vjetra, prenosi Ladbible.


Ross Beyer (Sveučilište Arizona) na blogu objašnjava: „Davno, postojale su velike dine u obliku polumjeseca koje su se pomicale po ovom području. U jednom trenutku, dogodila se erupcija. Lava je potekla oko dina, ali ne preko njih. Lava se učvrstila, ali dine su ostale poput otoka. Međutim, one su još uvijek samo dine, a vjetar je nastavio puhati.“