Direktor okusa

Engleska kompanija nudi posao iz snova – degustacija hrane i putovanja svijetom uz visoku plaću

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

U opisu posla stoji da će budući zaposlenik većinu vremena putovati i istraživati ukusne sastojke i recepte.Engleska kompanija Vibrant Vegan Co. objavila je zanimljiv oglas za posao, doznajemo s portala Unilad. Kompanija traži direktora okusa koji će biti spreman na mnoga putovanja izvan Ujedinjenog Kraljevstva te degustaciju različitih egzotičnih jela. U njihovom oglasu stoji da će osoba biti odgovorna za traženje i zatim isprobavanje egzotičnih sastojaka i recepata. Nakon degustacije, sastojci i recepti će se uvrstiti u proizvode kompanije. 


U oglasu stoji da će direktor okusa mjesecima putovati diljem svijeta, a posjetit će Indiju, Kinu, Tursku, Čile, Meksiko i Japan. Očekivano radno vrijeme iznosi 35 sati tjedno s dostupnom fleksibilnom organizacijom vremena. Navodi se i da je bolovanje plaćeno u potpunosti, a ukupan broj dana koji možete provesti na godišnjem odmoru jest dvadeset i osam. 


Iako pod kriterije prijave nije naglašeno mora li kandidati biti engleski državljanin, navodi se da osoba treba biti spremna na izbivanje iz države tijekom duljeg vremenskog perioda. U slučaju da dobijete posao plaća će vam iznositi 50 tisuća funti godišnje. Uz to, sve troškove vezane uz putovanje, smještaj i hranu, pokriva kompanija. 
Uvjeti koje kandidat mora zadovoljiti su minimalno tri godine radnog iskustva u industriji hrane ili kao kuhar. Navodi se da nije uvjet, ali je poželjno da kandidat ima diplomu iz područja znanosti o prehrani. Iako je kompanija Vibrant Vegan Co. orijentirana na vegansku prehranu, kandidat ne mora nužni biti vegan – iako će se za vrijeme rada fokusirati na prehranu temeljenu na biljkama. Na dnu oglasa iz kompanije ističu da će svi kandidati biti podvrgnuti rigoroznom intervjuu te pozadinskoj provjeri. Odabrani kandidati će morati položiti i “test okusa”.