Scene ljubavi

Ekspert za zagrljaje: Dječak s Downom koji tješi autističnog prijatelja izazvao val emocija

P. N.

Foto Screenshot, Facebook

Foto Screenshot, Facebook

Od objave je video prikupio oko 10 tisuća komentara i 160 tisuća "lajkova", a mnogi su u komentarima podijelili svoje priče vezane uz odrastanje uz djecu s Donwnovim sindromomOvoga tjedna jedna učiteljica iz Meksika snimila je video koji prikazuje ono najljepše što jedno prijateljstvo može donijeti. Prikaz dječaka s Downovim sindromom kako tješi svojega autističnog prijatelja oduševio je korisnike Facebooka koji su ispod videa ostavili lavinu pozitivnih komentara. 


Autističnog dječaka je nešto uznemirilo zbog čega je počeo plakati, pa ga je njegov prijatelj prvo zagrlio oko vrata, da bi mu zatim gladio kosu i brisao suze. Od objave je video prikupio oko 10 tisuća komentara i 160 tisuća “lajkova”, a mnogi su u komentarima podijelili svoje priče vezane uz odrastanje uz djecu s Donwnovim sindromom.
– Moj nećak ima Downov. Nema apsolutno ništa loše u njima, baš nikad nisam vidjela nekoga s tolikom empatijom kao što ju on ima. Ta djeca stvarno imaju “najveća srca” – rekla je jedna korisnica Facebooka, dok je druga dodala: “Nikada niste bili zagrljeni kao kada vas zagrle osobe s Downovim sindromom. Oni su eksperti za zagrljaje, prelijepi ljudi od kojih se toliko može naučiti”.