Ražestila ih

Djevojku izbacili iz kršćanske škole: Razlog je rođendanska torta – duginih boja

P. N.

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

"Bila je sretna, izgledala je predivno", kazala je njezina majka.Kayla Kenney (15) je izbačena iz kršćanske škole “Whitefield Academy” zbog objave fotografije koja je osvanula na društvenim mrežama. Riječ je o privatnoj akademiji gdje godišnja školarina iznosi gotovo osam tisuća dolara.


Daily Mail prenosi da se na Facebooku pojavila njezina fotografija s proslave petnaestog rođendana na kojoj nasmijana tinejdžerica pozira u džemperu s duginim bojama te tortu jednakog dizajna.


Kenney za rođendan posjetila lokalni restoran sa svojom obitelji. Njezina ju je majka, Kimberly Alford, fotografirala pa zatim i objavila na društvenoj mreži. Fotografija je brzo privukla pažnju djelatnika škole.


“Bila je sretna, izgledala je predivno. Kao mama, fotkala sam ju kako puše svjećice i objavila to na Facebooku”, kaže Alford. Obitelj nije očekivala da bi Kayla mogla biti kažnjena jer je nosila džemper s duginim bojama.
Nekoliko dana nakon što je objavljena fotografija, ravnatelj škole Bruce Jacobson kontaktirao je obitelj. “Bio je to e-mail u kojem smo obaviješteni da je Kayla izbačena iz škole zbog objave na društvenim mrežama”, kaže Alford.


Daily Mail piše da je Kenney izbačena iz škole zbog fotografije koja “prikazuje prihvaćenost suprotnu vjerovanjima Akademije Whitefield”.


Sporna objava nije aludirala na povezanost s povorkom ponosa ni LGBTQ pokretom koji nosi simbol duginih boja. Alford kaže da nije postojao skriveni plan ili značenja iza fotografije već je njezina kći jednostavno slavila rođendan.


Kodeks ponašanja škole kaže da učenici mogu biti disciplinirani za ponašanje izvan škole ako njihova vjerovanja o seksualnoj orijentaciji nisu u skladu s onima škole.


Alford kaže da ne zna kako je škola došla do zaključka i žalila se na izbacivanje kćeri. “Učimo djecu o tome što bi Isus napravio, što bi napravio ovdje?” pitala se majka.


Školski administratori odbili su susret s tinejdžericom i njenom obitelji. Škola je pristala da se Kayla dobrovoljno ispiše, da to ne bi bilo vidljivo u njezinoj evidenciji, a djevojka sada pohađa javnu školu.